Αντβέρπ-Κλαμπ Μπριζ 1-1: Σκόραρε και αποβλήθηκε ο Ένγκελς (vids)

Ο Μπιορν Ένγκελς σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του, της Κλαμπ Μπριζ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Αντβέρπ για να πάρει τη νίκη (1-1)

Αντβέρπ-Κλαμπ Μπριζ 1-1: Σκόραρε και αποβλήθηκε ο Ένγκελς (vids)

Τα παιχνίδια ανάμεσα σε Αντβέρπ και Κλαμπ Μπριζ φημίζονται για την ένταση και το πάθος που χαρακτηρίζουν τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς των δύο ομάδων. Πρόκειται για ντέρμπι με πολύ μεγάλο πάθος που πολλές φορές το θέαμα δεν είναι καθόλου καλό. Έτσι και τώρα Αντέρπ και Κλαμπ Μπριζ έμειναν στο 1-1 για το βελγικό πρωτάθλημα.

Στο ματς κυριάρχησαν τα νεύρα και οι εντάσεις και είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες. Καλό ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο με την Αντβέρπ και την Μπριζ να απειλούν κυρίως από στατικές φάσεις.

Έτσι ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και της Κλαμπ Μπριζ, ο Μπιόρν Ένγκελς στο 35ο λεπτό σκόραρε μετά από ένα κόρνερ. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του και όταν σκόραρε πανηγύρισε κοιτάζοντας προς το μέρος τους.

Ο Ένγκελς μπορεί να έκανε το 1-0, αλλά έχει ευθύνη για το 1-1. Στο 45+2 έχασε το μαρκάρισμα του Βανάκεν, ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη η Μπριζ ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά επί τη ουσίας δεν απείλησε την Αντβέρπ. Ο Ένγκελς αποβλήθηκε στο 82', ενώ στο 90+1 αποβλήθηκε και ο Ενσόκι για τους φιλοξενούμενους.

Η Αντβέρπ αγωνίστηκε με την εξής ενδεκάδα σε 4-2-3-1: Μπίτες - Ντε Λαέτ, Ένγκελς, Αλμέιντα, Βάινς - Γιουσούφ, Βερστρέτε - Μπένσον, Γκέργκενς, Μπακσίουσα -Φρέι