Φάτι: Καμία πίεση, αλλά κίνητρο, το «10» του Μέσι για μένα!

Ο Άνσου Φάτι στην συνέντευξη Τύπου της υπογραφής του νέου του συμβολαίου ως το 2027 είπε ότι εξαρχής ήθελε να μείνει, ενώ για το ότι «κληρονόμησε» τη φανέλα με το «10» του Μέσι, σημείωσε ότι δεν του προκαλεί πίεση, αλλά αποτελεί κίνητρο, ξεκαθαρίζοντας ότι όσα πέτυχε ο Αργεντινός είναι ανεπανάληπτα κι ο ίδιος προτίθεται ν' ακολουθήσει το δικό του «δρόμο»

Φάτι: Καμία πίεση, αλλά κίνητρο, το «10» του Μέσι για μένα!

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόωρης ανανέωσης του Ανσού Φάτι, με την Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Τετάρτης (20/10), που ακολούθησε το ματς του Champions League με την Ντινάμο Κιέβου, ο νεαρός, διεθνής (με την Εθνική Ισπανίας) επιθετικός υπέγραψε ενώπιον των ΜΜΕ το νέο του συμβόλαιο που τον δένει με τους «μπλαουγκράνα» έως το 2027 (με ρήτρα αποδέσμευσης 1 δις ευρώ!).

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο 19χρονος, φέρελπις, στράικερ, ξεκαθάρισε ότι έγινε αυτό που ήθελε, ενώ για το ότι αποτέλεσε τον πρώτο που φόρεσε την... ασήκωτη φανέλα με το Νο 10, του Λιονέλ Μέσι, τόνισε πως για τον ίδιο δεν υπάρχει πίεση, αλλά κίνητρο, τονίζοντας ότι όσα έκανε ο Αργεντινός είναι ανεπανάληπτα κι ότι προτίθεται να βαδίσει το δικό του «δρόμο».

«Θα μπορούσα να πάρω άλλο νούμερο, αλλά πήρα το Νο10. Ήμουν πρόθυμος να φορέσω το "10" γιατί είμαι στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για όλα. Δεν πρόκειται για καμία πίεση, αλλά είναι κίνητρο για μένα. Κανείς δεν δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε ο Λίο, πρέπει να ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε προτάσεις κι από άλλες ομάδες, ωστόσο προτεραιότητα για εκείνον ήταν και παραμένει ο καταλανικός σύλλογος:

«Από την πρώτη μέρα είπα στον Ζόρζε Μέντες (σ. ατζέντης του) ότι η πρώτη μου επιλογή ήταν να μείνω. Καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και είμαι χαρούμενος που ο σύλλογος με εμπιστεύτηκε. Μπορεί να είχα προτάσεις από το εξωτερικό, αλλά ήμουν πολύ ξεκάθαρος. Το όνειρό μου ήταν πάντα να πετύχω στην Μπαρτσελόνα».

Από την άλλη «πηγές» από τον σύλλογο της Βαρκελώνης άφηναν να γίνει γνωστό ότι ο Φάτι έμεινε παίρνοντας τα μισά (!) απ' όσα του πρόσφεραν οι «μνηστήρες» του...