Ινφαντίνο: Η FIFA δεν είναι ο εχθρός του ποδοσφαίρου!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απαντώντας στις αιτιάσεις όσων, στην Ευρώπη, δεν συμμερίζονται τα σχέδια του, για Παγκόσμια Κύπελλα ανά διετία, είπε ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν είναι εχθρός του ποδοσφαίρου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για εξ ορισμού διαφορετικές συμμετέχουσες ανά διοργάνωση!

Ινφαντίνο: Η FIFA δεν είναι ο εχθρός του ποδοσφαίρου!

Οι ...σεισμικές δονήσεις που προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το σχέδιο της FIFA για Μουντιάλ ανά διετία συνεχίζονται με την UEFA, την CONMEBOL (Συνομοσπονδία Ν. Αμερικής) και τις μεγάλες ομοσπονδίες της Ευρώπης να τίθενται «απέναντι» στα σχέδια του.

Την Τρίτη (19/10) η FIFA έστειλε επίσημη ενημέρωση για τα πλάνα της στις Συνομοσπονδίες, ενώ, παράλληλα, ο πρόεδρος της, Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε μέσω βιντεοκλήσης συνάντηση με την UEFA και μέλη της, σε μία προσπάθειά του να πείσει την αντιμαχόμενη πλευρά για τα θετικά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος της FIFA υπογράμμισε ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν είναι «εχθρός του ποδοσφαίρου» και ότι στόχος είναι το άθλημα να εξακολουθεί να προσελκύει νεαρούς φιλάθλους, κάνοντας πιο ενδιαφέρουσες τις μεγάλες διοργανώσεις.

«Πιστεύω ότι ο εχθρός του ποδοσφαίρου δεν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο ή η FIFA, αλλά οι άλλες δραστηριότητες που προτιμούν νεαρά αγόρια και κορίτσια σήμερα. Πρέπει να δούμε μαζί πώς θα τα φέρουμε πίσω, να ενδιαφερθούν για το ποδόσφαιρο. Θέλω να το κάνουμε μαζί, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια», ήταν ο επίλογος της αρχικής τοποθέτησης του Ινφαντίνο, στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

«Μπορούμε ακόμα να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε περαιτέρω το ποδόσφαιρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τεράστιο. Είναι μια μεγάλη, μεγάλη διοργάνωση, από την οποία επωφελούνται όλοι και αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι θα κάνουμε με αυτήν».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε για πολλοστή φορά την αντίθεσή του με αυτήν την πρόταση της FIFA, ενώ ηγέτες ομοσπονδιών από Φινλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Ισπανία και Ελβετία εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

«Δεν θα προχωρήσουμε με κάποια πρόταση, αν βλάπτει κάποιον. Όμως δεν μπορούσε να φτιάχνουμε προτάσεις με διαβούλευση μόνο από την Ευρώπη. Πρέπει να σεβόμαστε τις γνώμες όλων», απάντησε ο Ιταλοελβετός παράγων της FIFA.

Κάπου εκεί ο γενικός γραμματέας της πορτογαλικής ομοσπονδίας, Τιάγκο Κραβέιρο, πρότεινε η FIFA να μην επιτρέπει εθνικές ομάδες να συμμετέχουν σε διαδοχικες διοργανώσεις, αν τελικά προκριθεί η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια.

Προς γενική κατάπληξη ο Ινφαντίνο άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο!

«Καλωσορίζω την ιδέα του Τιάγκο. Χρειαζόμαστε περισσότερες συμμετοχές και ίσως υπάρχει ένας τρόπος να γίνει αυτό με δύο Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά με διαφορετικές συμμετέχουσες ομάδες. Δεν ξέρω. Είναι κάτι που η τεχνική επιτροπή θα μελετήσει, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε», απάντησε ο πρόεδρος της FIFA.

Τώρα τι Μουντιάλ θα είναι εκείνο χωρίς, για παράδειγμα, τη Βραζιλία θα πρέπει να ψάξει πολύ για ν' απαντήσει ο Ινφαντίνο κι όσοι το σχεδιάζουν...