European Super League: Νέο φορμάτ με δύο λίγκες 20 ομάδων και σύνδεση με τα πρωταθλήματα των χωρών!

Πληροφορίες θέλουν την Εuropean Super League να επανέρχεται με νέο φορμάτ που θα περιλαμβάνει δύο λίγκες από 20 ομάδες που θα τροφοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βάσει των εκεί αποτελεσμάτων!

European Super League: Νέο φορμάτ με δύο λίγκες 20 ομάδων και σύνδεση με τα πρωταθλήματα των χωρών!

Φαίνεται πως τα λεγόμενα των ανθρώπων της Γιουβέντους, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ότι το πλάνο της δημιουργίας της Εuropean Super League παραμένει ζωντανό δεν ήταν μόνο λόγια.

Μπορεί το αρχικό πλάνο της να κατέρρευσε, αλλά οι τρεις ομάδες που έχουν μείνει να το υποστηρίζουν επανέρχονται με νέο πρότζεκτ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σχετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτό, η νέα λίγκα δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα είναι 100% ανοιχτή και μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το ρεπορτάζ, τονίζεται ότι «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε, για το γεγονός ότι η μορφή της προτεινόμενης Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

Το νέο πλάνο της Εuropean Super League θα αποτελείται από 20 ομάδες, αλλά και ένα δεύτεργη λίγκα από άλλες 20 ομάδες.

Σε αυτές τις δύο λίγκες, όλοι οι σύλλογοι θα μπορούν να προκρίνονται ελεύθερα από τα πρωταθλήματα τους.

Παράλληλα, η Super League θα επιδοτεί τους οπαδούς να ταξιδέψουν σε εκτός έδρας παιχνίδια και στον τελικό, το 70% των θέσεων θα προορίζεται για τους οπαδούς των φιναλίστ, ενώ στις τιμές θα τίθεται ένα ανώτατο όριο.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η ESL θέλει να σπάσει το… μονοπώλιο της UEFA και μάλιστα παρασκηνιακά υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που βλέποντας αυτές τις αλλαγές στο format, αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική αλλαγών.

«Βλέπουμε ενδιαφέρον από συλλόγους να συνεργαστούν μαζί μας, μόλις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποσαφηνίσει τη νομική βάση», τονίζεται από τη Super League, που θέλει να έχει το ολοκληρωμένο πλάνο μέχρι το καλοκαίρι.