Μπαρτσελόνα: Αποκαλύπτει το πρότζεκτ αποκατάστασης του «Καμπ Νου» (vid)

Το πρόγραμμα «Espai Barca», έργο αποκατάστασης του «Καμπ Νου», παρουσίασε μέσω ανακοίνωσης και βίντεο η Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα: Αποκαλύπτει το πρότζεκτ αποκατάστασης του «Καμπ Νου» (vid)

Τις λεπτομέρειες του πρότζεκτ Espai Barça, του έργου για την αποκατάσταση του ιστορικού «Καμπ Νου», αποκάλυψε η Μπαρτσελόνα μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Στο κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων του συλλόγου είναι ένα κρίσιμο έργο, αλλά έρχεται με καθυστέρηση 15 και πλέον ετών και είναι πλέον απαραίτητο κι επείγον για τη μελλοντική βιωσιμότητα της "Μπάρτσα".

Οι περισσότεροι από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές του συλλόγου στην Ευρώπη έχουν ήδη γήπεδα τελευταίας τεχνολογίας ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας έργο, απαραίτητο για να αποκατασταθούν τα οικονομικά του συλλόγου και να διατηρηθεί η "Μπάρτσα" στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο χρόνος των εργασιών θα μειωθεί: εάν οι μέτοχοι εγκρίνουν τη νέα χρηματοδότηση στη Γενική Συνέλευση, η έγκριση του έργου θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022 και οι εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του ίδιου έτους, με στόχο την ολοκλήρωση ως το τέλος του 2025».

Οι λεπτομέρειες του έργου

Το πρώτο διάζωμα δεν θα τροποποιηθεί: Με τη νέα πρόταση δεν θα δημιουργηθεί ένα νέο πρώτο επίπεδο, οπότε τα μέλη δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν όπως στο προηγούμενο έργο, αν δεν το επιθυμούν. Προτείνεται ένας νέος τρίτος δακτύλιος, ο οποίος θα επιτρέπει καλύτερη προσβασιμότητα και μεγαλύτερη άνεση.

Νέες θέσεις για τα μέλη: Θα υπάρχει χώρος για τα μέλη που βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Τα μέλη θα έχουν περισσότερη άνεση, μεγαλύτερα καθίσματα και σκεπαστή οροφή.

Διπλός δακτύλιος VIP μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου δακτυλίου: Ο δακτύλιος VIP θα τοποθετηθεί ψηλότερα, αυξάνοντας σημαντικά τη χωρητικότητα των VIP box και οδηγώντας σε περισσότερα έσοδα για τη χρηματοδότηση του έργου.

Βιωσιμότητα: Το αναθεωρημένο σχέδιο βλέπει τη δέσμευση για περισσότερα ποδήλατα και λιγότερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Νέα οροφή: Η οροφή θα αλλάξει για να ενσωματώσει περισσότερα στοιχεία για τη βιωσιμότητα, όπως ένα γεωθερμικό σύστημα, ενώ η οροφή θα καλυφθεί με 30.000 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή φωτοβολταϊκής ενέργειας.