Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η απάντηση του Σόλσκιερ στις φήμες περί απόλυσής του

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, απάντησε στα σενάρια περί απόλυσής του από τον πάγκο της αγγλικής ομάδας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η απάντηση του Σόλσκιερ στις φήμες περί απόλυσής του

Ήρεμος παραμένει ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, παρά τις φήμες που τον θέλουν να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», αν ο σύλλογος δεν επιστρέψει άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Με την ομάδα να μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία της πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και να παραμένει χωρίς τρίποντο στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος, ο προβληματισμός είναι έντονος στο «Ολντ Τράφορντ».

Δημοσιεύματα στην Αγγλία υποστηρίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον Νορβηγό τεχνικό στη Γιουνάιτεντ, η οποία μέχρι το τέλος του Νοέμβρη έχει ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα, αφού πέρα από τα δύο παιχνίδια με την Αταλάντα στο Champions League (20/10 και 2/11), έχει να αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα και τις Λίβερπουλ (24/10), Τότεναμ (30/10), Μάντσεστερ Σίτι (6/11), Γουότφορντ (20/11), Τσέλσι (28/11).

Ενόψει του αυριανού (20/10) αγώνα με την Αταλάντα στο «Ολντ Τράφορντ» ο Σόλσκιερ ρωτήθηκε και για τις φήμες περί απόλυσής του και απάντησε:

«Έχουμε κάνει πρόοδο στα τελευταία χρόνια. Στη σεζόν που ανέλαβα στη μέση τερματίσαμε έκτοι, έπειτα βγήκαμε τρίτοι ενώ ακολούθησε η 2η θέση. Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη. Έχουμε υπογράψει παίκτες που έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες αλλά είμαστε στην ίδια βάρκα με τις άλλες κορυφαίες ομάδες.

Φυσικά και υπάρχει πίεση πάνω μου αλλά την έχουμε περάσει και στο παρελθόν. Κάθε ομάδα περνάει μία δύσκολη περίοδο, βρισκόμαστε εμείς σε μία τέτοια τώρα, το ξέρουμε. Είμαι σε διάλογο με το σύλλογο διαρκώς και έχουμε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Κάθε ομάδα μπορεί να περάσει μια δύσκολη περίοδο. Ας παραδεχτούμε ότι δεν παίζουμε πολύ καλά, πρέπει να βελτιωθούμε. Έχει συμβεί στο παρελθόν, ήρεμα βγήκαμε από αυτό. Μιλήσαμε ως ομάδα, ελπίζουμε να δούμε αντίδραση αύριο. Όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως η Γιουνάιτεντ, μόλις χάσεις ένα παιχνίδι αυτό συμβαίνει. Εμείς ως παίκτες πρέπει να σκεφτούμε τι να κάνουμε καλύτερα, το συζητήσαμε ως ομάδα. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς.

Είμαστε μαζί αρκετό καιρό, θέλουμε να σηκώσουμε τρόπαια, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να πάρουμε τα τρόπαια. Τώρα, όμως, ας σκεφτούμε την Αταλάντα, σίγουρα δεν κοιτάμε πιο μακριά. Η Αταλάντα έχει ένα στυλ παιχνιδιού επικεντρωμένο στην επίθεση, είναι μια ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αυτή είναι η απόδειξη που χρειαζόμαστε».

Την ίδια στιγμή, φήμες θέλουν την διοίκηση της Μάντσεστερ να αναζητά ήδη τον αντικαταστάτη του Νορβηγού τεχνικού.