Serie A: «Ανάσανε» η Βενέτσια, 1-0 τη Φιορεντίνα (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Σπουδαία νίκη, έστω και οριακά, πήρε η Βενέτσια στο δευτεριάτικο ματς με αντίπαλο τη Φιορεντίνα για τη Serie A. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία.

Serie A: «Ανάσανε» η Βενέτσια, 1-0 τη Φιορεντίνα (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Βενέτσια το βράδυ της Δευτέρας, στο ακροτελεύτιο παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της Serie A.

Εκμεταλλευόμενη την έδρα της, επικράτησε με το οριακό 1-0 της Φιορεντίνα -χάρη σε γκολ του Αράμου στο 36-, αποτέλεσμα με το οποίο κατάφερε να απεμπλακεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα ματς της Κυριακής

Έχει πάρει τα πάνω της η Γιουβέντους. Η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε 1-0 της Ρόμα, παιχνίδι που έκλεισε το Κυριακάτικο (17/10) πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Serie A και μείωσε την απόσταση από την τετράδα στον πόντο.

Τέταρτη διαδοχική νίκη για τους «μπιανκονέρι» που έχουν αλλάξει την εικόνα τους. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Κεν στο 16ο λεπτό με τον Σέζνι να αρνείται το γκολ στον Βερετού από την άσπρη βούλα (44').

Την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό Καμπιονάτο πανηγύρισε η Νάπολι και όχι μόνο διεύρυνε το απόλυτό της στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά παρέμεινε και μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι «παρτενοπέι» επιβλήθηκαν 1-0 της Τορίνο στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», δίχως τον Κώστα Μανωλά στην αποστολή τους καθώς ο Έλληνας στόπερ έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 81’ ο Οσιμέν.

Σε... σόου μετέτρεψε η Αταλάντα τον αγώνα της κόντρα στην Έμπολι στο «Κάρλο Καστελάνι» και γιόρτασε τα 114α γενέθλιά της με εμφατική νίκη στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος του Μπέργκαμο, που ιδρύθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1907, διέλυσε την αντίπαλό του με το εντυπωσιακό 4-1 για την 8η αγωνιστική της Serie A και αναπτέρωσε το ηθικό του ενόψει του αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προσεχή Τετάρτη (20/10) στο «Ολντ Τράφορντ» για το Champions League.

Η Αταλάντα προηγήθηκε με τα δύο γκολ του Ίλισιτς (11’ και 26’) πριν μειώσει η Έμπολι με τον Ντι Φραντσέσκο (30’), αλλά στην επανάληψη με το αυτογκόλ του Βίτι και το τέρμα του Ζαπάτα (89’) η Αταλάντα έφτασε στο 1-4.

Πέραν αυτών, η Τζένοα έμεινε «όρθια» στο «Λουίτζι Φεράρις» κόντρα στην Σασουόλο. Η τελευταία προηγήθηκε 0-2 στο ματς με τα γκολ του Σκαμάκα (17’ και 21’), αλλά ο σύλλογος της Γένοβας «απάντησε» με τους Ντέστρο (27’) και Βάσκες (89’) και πήρε τον πόντο (2-2). Τον βαθμό μοιράστηκαν και η Ουντινέζε με την Μπολόνια, που έμειναν στο 1-1. Η ομάδα του Ούντινε έμεινε με δέκα παίκτες στο 38’ λόγω αποβολής του Περέιρα με δεύτερη κίτρινη και στο 67’ βρέθηκε να χάνει με το τέρμα του Μπάρρου, αλλά στο 82’ ισοφάρισε τελικά με τον Μπέτο (82’).

Την 8η αγωνιστική της τρέχουσας Serie A πέτυχε την παρθενική της νίκη η Κάλιαρι.

Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι (που ανέλαβε στις 15 του περασμένου Σεπτέμβρη τους Σάρδους) επικράτησε 3-1 της Σαμπντόρια, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη κι έπιασε στη βαθμολογία την αντίπαλο της που έχει συγκομιδή ενός μόνο πόντου σε 4 αγωνιστικές μ' αποτέλεσμα «σύννεφα» να έχουν μαζευτεί πάνω από τον πάγκο του Ντ' Αβέρσα...

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Ζοάο Πέδρο σκοράροντας δις μ' αποτέλεσμα να είναι ο δεύτερος σκόρερ του Καμπιονάτο πίσω μόνο από τον Ιμόμπιλε. Βασικός κι αναντικατάστατος ο Λυκογιάννης.

Tα ματς του Σαββάτου

Ούτε η Ελλάς Βερόνα έμελλε να βάλει «φρένο» στο αήττητο της Μίλαν στο φετινό Καμπιονάτο. Τι κι αν προηγήθηκε 0-2 στο Μιλάνο από το πρώτο κιόλας μισάωρο της μεταξύ τους συνάντησης για την 8η αγωνιστική, οι «ροσονέρι» με εντυπωσιακή ανατροπή στην επανάληψη πήρε τη νίκη με 3-2 και όχι μόνο διεύρυναν το αήττητό τους στην κατηγορία, αλλά (με ματς περισσότερο) προσπέρασαν τη Νάπολι και σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της Serie A.

Πιο συγκεκριμένα, η Βερόνα προηγήθηκε 0-2 με τους Καπράρι (7’) και Μπαράκ (24’ με πέναλτι). Στην επανάληψη ο Ζιρού μείωσε στο 59’ σε 1-2 και στο 76’ ο Κεσιέ έκανε το 2-2 με πέναλτι, ενώ στο 78’ ήρθε και το 3-2 για τους γηπεδούχους με το αυτογκόλ του Γκιντέρ που τους χάρισε και το τρίποντο.

Λάτσιο από τα παλιά! Οι «Αετοί» «τιμώρησαν» τον Σιμόνε Ιντζάγκι που επέστρεψε στην Ρώμη ως αντίπαλος και επικράτησαν 3-1 με ανατροπή της Ίντερ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Serie A.

Αποτέλεσμα «λουκούμι» για Μίλαν και Νάπολι που με νίκες μπορούν να ξεφύγουν από την πρωταθλήτρια, σε αντίθεση με τους «Λατσιάλι» που πλησίασαν την τετράδα.

Ονειρικό ξεκίνημα για την Ίντερ, αφού μόλις στο 12ο λεπτό ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι στην επιστροφή του στη Ρώμη δεν κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ μετά το πρώτο ημίχρονο!

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε αρχικά έφερε το σκορ στα ίσα από την άσπρη βούλα στο 64', για να έρθει ο Φελίπε Άντερσον στο 81' σε αντεπίθεση να γράψει την ανατροπή. Η Ίντερ βρισκόταν σε σύγχυση, δεν είχε καθαρό μυαλό και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, που έριξαν στο 93' το τελειωτικό χτύπημα με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το τελικό 3-1. Μάλιστα, τελείωσαν και με δέκα παίκτες το ματς, αφού ο Άντερσον αποβλήθηκε στο φινάλε.

Το πρόγραμμα της 8ης στροφής στο Καμπιονάτο, είχε ανοίξει στο «Αλμπέρτο Πίκο». Η Σπέτσια νίκησε 2-1 (με ανατροπή) τη Σαλερνιτάνα και έβαλε τέλος αρνητικό σερί τριών αγώνων. Βασικός έπαιξε για τους γηπεδούχους ο Νικολάου.

Το προφίλ της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/10)

Σπέτσια – Σαλερνιτάνα 2-1
(51' Στρέλετς, 76' Κοβαλένκο - 36' Σίμι)

Λάτσιο – Ίντερ 3-1
(64' Ιμόπμπιλε, 81' Άντερσον, 93' Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς - 12' Πέρισιτς)

Μίλαν – Βερόνα 3-2
(59’ Ζιρού, 76’ πέν. Κεσιέ, 78’ Γκιντέρ – 7’ Καπράρι, 24’ Μπαράκ)

Κυριακή (17/10)
Κάλιαρι – Σαμπντόρια 3-1
(4', 94' Ζοάο Πέδρο, 74' Κάθερες - 82' Θόρσμπι)

Έμπολι – Αταλάντα 1-4

(30’ Ντι Φραντσέσκο – 11’ και 26’ Ίλισιτς, 49’ αυτ. Βίτι, 89’ Ζαπάτα)

Ουντινέζε – Μπολόνια 1-1

(82’ Μπέτο – 67’ Μπάροου)

Τζένοα – Σασουόλο 2-2

(27’ Ντέστρο, 89’ Βάσκες – 17’ και 21’ Σκαμάκα)

Νάπολι – Τορίνο 1-0

(81' Οσιμέν)

Γιουβέντους – Ρόμα 1-0
(16' Κεν)

Δευτέρα (18/10)

Βενέτσια – Φιορεντίνα 1-0
(36' Αράμου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ