Το «καυτό» καλοκαίρι του Μαουρίτσιο Σάρι

Τα θέματα που θα κληθεί να επιλύσει ο Ιταλός νέος τεχνικός της Τσέλσι πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ

Το «καυτό» καλοκαίρι του Μαουρίτσιο Σάρι

Το κεφάλαιο «Αντόνιο Κόντε» έκλεισε οριστικά πλέον στην Τσέλσι κι ένα νέο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι που φέρει το όνομα του Μαουρίτσιο Σάρι. Ο Ιταλός τεχνικός παρουσιάστηκε και επίσημα στους «μπλε» αντικαθιστώντας στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου τον συμπατριώτη του και στόχος του φυσικά είναι η επιστροφή των Λονδρέζων στο δρόμο των επιτυχιών. Από την πρώτη του κιόλας συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα αποδίδει και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας όμως, ο 59χρονος έχει περίπου 20 μέρες έως ότου «κλείσει» η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ και ξεκινήσει η νέα σεζόν και μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα κληθεί να δώσει λύσεις σε αρκετά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη νέα του ομάδα.

Το βασικότερο όλων είναι η διατήρηση των μεγάλων «αστεριών» των λονδρέζων και τα ονόματα στην συγκεκριμένη λίστα δεν είναι λίγα: Τιμπό Κουρτουά, Έντεν Αζάρ, Γουίλιαν και Κέιχιλ. Ο Κουρτουά, που διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στο σύλλογο, εμφανίζεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στο στόχαστρο της τελευταίας βρίσκεται φυσικά και ο Αζάρ, τον οποίο προορίζει για αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεσή της. Από την άλλη, το όνομα του Γουίλιαν για ακόμα ένα καλοκαίρι απασχολεί αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ όσον αφορά την περίπτωση του Κέιχιλ το τελευταίο διάστημα εντείνονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κοιτάζει έντονα την περίπτωσή του ώστε να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.

Επιπρόσθετα, ο Σάρι θα κληθεί να ενισχύσει και το ρόστερ της Τσέλσι, ώστε τη νέα σεζόν να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι «μπλε» έχουν ήδη ξεκινήσει τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό «παζάρι». Βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντανιέλε Ρουγκάνι από τη Γιουβέντους, παράλληλα εξετάζουν την περίπτωση του μέσου Αλεξάντρ Γκολοβίν για τη μεσαία γραμμή, ενώ φέρονται να αναζητούν κι έναν νέο παίκτη για την επίθεσή τους. Πέραν αυτών, κινητικότητα στο «στρατόπεδο» των λονδρέζων φαίνεται να υπάρχει και στο θέμα του τερματοφύλακα, αφού το μέλλον του Τιμπό Κουρτουά στο σύλλογο κάθε άλλο παρά είναι βέβαιο.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός θα κληθεί να πάρει μία απόφαση και για το μέλλον των παικτών που παραχωρήθηκαν δανεικοί την περσινή σεζόν. Ο αριθμός τους φτάνει τους 38 και μεταξύ αυτών βρίσκονται και ονόματα όπως ο Λόφτους – Τσικ, ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο Μίτσι Μπατσουαγί αλλά και ο Κερτ Ζουμά, οι οποίοι μένει να φανεί αν θα έχουν μέλλον στο σύλλογο έπειτα από την έλευση του Σάρι.

Τέλος, ο 59χρονος θα επιδιώξει να περάσει στη νέα του ομάδα και την δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία, κάτι που για τους «μπλε» σημαίνει παράλληλα και αλλαγή στο σύστημα με το οποίο αγωνίζονταν επί Κόντε. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με τον τελευταίο που χρησιμοποιούσε τρεις παίκτες στην άμυνα, ο Σάρι προτιμά την τετράδα στα μετόπισθεν, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν και οι επιλογές του στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ήδη διαθέτει αρκετό υλικό αλλά παράλληλα έχει ζητήσει και την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Ο Σάρι βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με το χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες. Αν θα καταφέρει να επιλύσει τα θέματα που απασχολούν τους λονδρέζους και να είναι έγκαιρα έτοιμος για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα το δούμε προσεχώς.