Η ανησυχία του Κλοπ για τη Νιούκαστλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για την εξαγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες και εξέφρασε την ανησυχία του για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η ανησυχία του Κλοπ για τη Νιούκαστλ

Σαουδάραβες αγόρασαν και τη Νιούκαστλ με τον κόσμο της να ελπίζει πως η ομάδα τους θα καταφέρει να αμφισβητήσει την κυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων. Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε γι' αυτή την εξέλιξη και έδειξε να διαφωνεί τονίζοντας ότι δεν είναι καλό για το αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ εξέφρασε την απορία κατά πόσο ισχύει το Financial Fair Play.

Αναλυτικά ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε:

«Προφανώς υπάρχουν ανησυχίες για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τι θα σημαίνει για το ποδόσφαιρο αυτό; Πριν λίγους μήνες είχαμε ένα τεράστιο ζήτημα για τη European Super League και τους 12 συλλόγους. Τώρα όμως δημιουργείται μια σούπερ ομάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει μόνιμη θέση στο Champions League.

Είναι ξεκάθαρο. Σε 5-6 χρόνια θα είναι υπερδύναμη. Έχουν αρκετά λεφτά ώστε ακόμα και αν πάρουν λάθος αποφάσεις στην αρχή, μετά να πάρουν τις σωστές και να φτάσουν εκεί που θέλουν. Το τί ισχύει και αν υφίσταται ακόμα το Financial Fair Play κανείς δεν ξέρει. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως μια θα δημιουργηθεί μια νέα υπερδύναμη.

Η Premier League σκέφτηκε “Ας το αφήσουμε”, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Είναι ο τρίτος σύλλογος που ανήκει πια σε μια ολόκληρη χώρα. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι».