Μότζι: «Με το Calciopoli σκέφτηκα ακόμα και την αυτοκτονία»

Ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο «Calciopoli» που συγκλόνισε την Ιταλία το 2006.

Μότζι: «Με το Calciopoli σκέφτηκα ακόμα και την αυτοκτονία»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην γενικού διευθυντή της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, σε ντοκιμαντέρ του «Netflix» για το σκάνδαλο «Calciopoli» στην Ιταλία το 2006 που είχε ως αποτέλεσμα και τον υποβιβασμό της «Γηραιά Κυρίας» από την Serie Α. Ο Μότζι την περίοδο εκείνη είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία και απόπειρα χρηματισμού σε διαιτητές που διηύθυναν παιχνίδια των «μπιανκονέρι» και του απαγορεύτηκε ισόβια η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

«Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Calciopoli ήμουν ντροπιασμένος και αποφάσισα να επιστρέψω στο σπίτι μου. Ένιωσα σαν να πέφτει ένα τεράστιο σπίτι πάνω μου. Εκείνη η Γιουβέντους ήταν δικό μου δημιούργημα και σκέφτηκα πολλά πράγμα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκτονίας. Αλλά η θρησκεία μου δίδαξε ότι η ζωή είναι γεμάτη με καλές και κακές στιγμές και πρέπει να συνεχίσουμε, να παλεύουμε ακόμα και για τα αρνητικά», ανέφερε σχετικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στη χειρότερη στιγμή της ζωής μου ένιωσα μια εσωτερική δύναμη μέσα μου που μου έλεγε «πρέπει να παλέψεις, πρέπει να δείξεις στον κόσμο ότι όλα όσα ειπώθηκαν ήταν ψέματα». Ποτέ δεν ζητήσαμε από κανέναν για να κερδίσουμε παιχνίδια, ήταν όλα από εμάς. Όποιος έκανε τη δίκη στο σκάνδαλο θα κριθεί από διαφορετική κρίση».