Πρόστιμο από τη FIFA στη Μπόκα λόγω Σολδάνο

Η FIFA επέβαλλε πρόστιμο στη Μπόκα Τζούνιορς διότι απέκρυψε στοιχεία από το δανεισμό του Φράνκο Σολδάνο από τον Ολυμπιακό.

Πρόστιμο από τη FIFA στη Μπόκα λόγω Σολδάνο

Με πρόστιμο τιμωρήθηκε η Μπόκα Τζούνιορς λόγω του Φράνκο Σολδάνο. Συγκεκριμένα η FIFA που δεν χαρίζεται σε θέματα νομιμότητας επέβαλλε πρόστιμο στην ομάδα της Αργεντινής, διότι παρουσίασε ψευδή στοιχεία για το δανεισμό του Φράνκο Σολδάνο από τον Ολυμπιακό.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διέταξε αμέσως την τιμωρία της Μπόκα, διότι απέκρυψε πληροφορίες που αφορούσαν στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή από την ομάδα του Πειραιά. Προέκυψαν παρατυπίες από την πλευρά της ομάδας της Αργεντινής, η οποία θα κληθεί να πληρώσει 11.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα η Μπόκα έστειλε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή από τον Ολυμπιακό έγινε με μηδενικό κόστος. Απέκρυψαν δηλαδή τα χρήματα που δόθηκαν στην ομάδα του Πειραιά ως ενοίκιο. Έτσι τους επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων, δηλαδή κοντά στα 11.000 δολάρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Αργεντινοί από τα έγγραφα που παρουσίασε η Μπόκα προέκυψε πως στη διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό συμφωνήθηκαν δύο δανεισμοί με μηδενικό κόστος, ενώ συμφωνήθηκε πληρωμή προκαταβολής που εάν δεν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς δεν θα επιστραφεί από τον Ολυμπιακό, αλλά θα διατηρηθεί ως αποζημίωση.