Τσιμίκας για το Greek Scouser: «Αγάπησα τη Λίβερπουλ από την πρώτη στιγμή, θέλω πολλά τρόπαια»

Ο διεθνής ακραίος μπακ χαφ, Κώστας Τσιμίκας έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Τσιμίκας για το Greek Scouser: «Αγάπησα τη Λίβερπουλ από την πρώτη στιγμή, θέλω πολλά τρόπαια»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Κώστας Τσιμίκας στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. Ο διεθνής ακραίος μπακ χαφ αναφέρθηκε στην οικογένειά του και την εκπλήρωση του ονείρου, να παίξει στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην Αγγλία.

«Ήταν έκπληξη για όλους στην Ελλάδα γιατί η μεταγραφή στη Λίβερπουλ ήταν ένα πολύ, πολύ μεγάλο βήμα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν αληθινό.

Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος γιατί όλη αυτή η δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, απέδωσε. Πρώτα απ 'όλα, κάνω την οικογένειά μου ευτυχισμένη γιατί γι' αυτούς ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό και κάτι πολύ μεγάλο. Και για μένα επίσης, και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου να παίξω σε έναν μεγάλο σύλλογο κι αυτή είναι η Λίβερπουλ, γιατί στη οικογένειά μου είναι μεγάλοι υποστηρικτές της Λίβερπουλ. Ο αδερφός μου και ο πατέρας μου. Και κάνω το όνειρό τους πραγματικότητα. Είμαι διπλά ευχαριστημένος».

Για το «Greek Scouser» (σ.σ. scousers λένε τους πιστούς οπαδούς της Λίβερπουλ), που τον αποκαλούν είπε: «Μου αρέσει όταν οι φίλαθλοι με αποκαλούν έτσι και μερικές φορές τους ακούω στο γήπεδο.

Με κάνει χαρούμενο και μου δίνει επιπλέον δύναμη όταν οι οπαδοί της ομάδας σου σε υποστηρίζουν και σε φωνάζουν έτσι. Αυτό με βοηθάει πολύ».

Ο Τσιμίκας μιλάει ακόμη για τις διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν, την πρώτη του στη Λίβερπουλ: «Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου όταν ξεκίνησε η σεζόν ήταν να παίξω περισσότερα παιχνίδια από πέρυσι.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι να παραμείνεις υγιής. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρσι είχα κάποια θέματα. Πρώτα απ' όλα λοιπόν, θέλω να είμαι καλά. Το δεύτερο είναι να κάνω ασίστ και το τρίτο να κερδίζω όλα τα παιχνίδια, αυτοί είναι οι στόχοι μου για όλα τα παιχνίδια. Και ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου είναι να κερδίσω τρόπαια με αυτήν την ομάδα.

Πάντα μιλάω με τον προπονητή για να είμαι σίγουρος τι θέλει από μένα. Δούλεψα σκληρά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στη γενέτειρά μου για να είμαι όσο πιο έτοιμος μπορώ εδώ, να προπονηθώ και να είμαι έτοιμος για αυτό που θέλει ο προπονητής και να είμαι έτοιμος αν μου δώσει την ευκαιρία να βελτιωθώ και να δείξω τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο.

Πέρυσι δεν μπορούσα γιατί είχα τους τραυματισμούς αλλά και την περιπέτεια με τον κορονοϊό, και η ομάδα ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δουλεύω σκληρά και έδειξα ότι μπορώ. Έδειξα πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω τα πάντα».

Ο διεθνής άσος αναφέρθηκε στην αλλαγή θέσης αφού ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αριστερούς ακραίους μπακ χαφ για να έρθει η μεταγραφή πριν από δύο χρόνια στη Λίβερπουλ. Στη συνέντευξη δεν υπάρχειτο όνομα του Γρηγόρη Γεωργάτου, ωστόσο ο Τσιμίκας ουσιαστικά σε αυτόν αναφέρεται γιατί ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και ένα από τα κορυφαία μπακ όλων των εποχών στην Ελλάδα, ήταν εκείνος που επέμενε για να του αλλάξει τη θέση.

«Αγάπησα τη θέση του αριστερού μπακ. Νομίζω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει και μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Με βοήθησε πολύ αυτό που έγινε γιατί σε μικρή ηλικία έμαθα να παίζω τη θέση αυτή. Μου έμαθε πώς να παίζω τη θέση. Πίστευε πως αυτή ήταν η θέση μου», τόνισε ο Τσιμίκας.

Για την παρουσία του κόσμου στο Άνφιλντ και την ατμόσφαιρα που έζησε στον αγώνα με αντίπαλο την Μπέρνλι είπε: «Το πλήθος ήταν καταπληκτικό, ειλικρινά. Είχα ακούσει πολλά για αυτόν τον κόσμο, για τους ανθρώπους εδώ, αλλά όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξα με το γεμάτο γήπεδο, η αίσθηση ήταν καταπληκτική.

Είναι σαν να είχα φτερά στα πόδια, μας δίνουν την επιπλέον ώθηση για να πετάξουμε στο γήπεδο, να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση και μας δίνουν επιπλέον κίνητρο, επιπλέον δύναμη για να δώσουμε τα πάντα.

Όταν παίζουμε σε αυτό το στάδιο γεμάτο, ο καθένας δίνει τα πάντα, ο κόσμος μας ωθεί πολύ».

Ο Έλληνας άσος, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με Άντριαν, Τιάγκο Σαλάχ, είπε για τον Αιγύπτιο: «Χτίσαμε μια καλή σχέση, μιλάμε για πολλά πράγματα μαζί. Είναι πολύ καλός τύπος, πολύ φιλικός και με βοήθησε πολύ από τότε που ήρθα εδώ».

Ο Τσιμίκας στον ελεύθερό του χρόνο κάνει μαθήματα Ισπανικών και Ιταλικών ενώ το χόμπι του είναι φυσικά το ψάρεμα, αν και όπως σημειώνουν οι Άγγλοι ο καιρός είναι απρόβλεπτος, οπότε το ψάρεμα για τον Κώστα είναι ένα χόμπι για το καλοκαίρι.

Λόγω κορονοϊού, όπως λέει και ο ίδιος δεν έχει την ελευθερία να γνωρίσει καλά την πόλη του Λίβερπουλ ενώ σημειώνει για την ομάδα:

«Όλοι στην ομάδα, σε αφήνουν να σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο γιατί όλα τα άλλα τα διαχειρίζονται εκείνοι. Είναι όλοι τους φιλικοί και θέλουν να βοηθήσουν. Είναι σαν μια οικογένεια. Θέλω πολλά τρόπαια με αυτήν την ομάδα. Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή και θέλω να πανηγυρίσω με τους οπαδούς μας και να κερδίσω όσα περισσότερα τρόπαια μπορώ. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου».