Τότι: «Στην εποχή μου το ποδόσφαιρο ήταν φτιαγμένο από αγάπη. Τώρα είναι επιχείρηση!»

Ο θρύλος της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της εποχής του και στο σήμερα, σε συνέντευξή του στον «Guardian».

Τότι: «Στην εποχή μου το ποδόσφαιρο ήταν φτιαγμένο από αγάπη. Τώρα είναι επιχείρηση!»

Για τις αλλαγές που έχει υποστεί το ποδόσφαιρο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο θρύλος της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Guardian» και σύγκρινε την εποχή που εκείνος αγωνιζόταν στα γήπεδα με το σήμερα.

«Ξεκίνησα σε διαφορετικές εποχές. Ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο με αγάπη, με στοργή για τους οπαδούς. Το να αγωνίζομαι για την ομάδα που υποστήριζα, ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα να κάνω αυτή την επιλογή. Εικοσιπέντε χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι μικρό πράγμα και το να είσαι αρχηγός, να είσαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες, πρέπει να φανείς αντάξιος των προσδοκιών. Αλλά για να κάνω μια σύγκριση μεταξύ της εποχής μου και του σήμερα είναι δύσκολο.

Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πιο επιχειρηματικό. Πηγαίνεις όπου μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. Κι αυτό είναι δίκαιο, όχι;», υποστήριξε ο άλλοτε μεγάλος «καπιτάνο» των «τζιαλορόσι», που σε ολόκληρη την καριέρα του φόρεσε μόνο μία φανέλα, αυτή της Ρόμα.

Τι κι αν το 2006 βρέθηκε πολύ κοντά στην μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία του προσέφερε «χρυσό» συμβόλαιο συνεργασίας, τελικά παρέμεινε πιστός στη Ρόμα:

«Φυσικά και το σκέφτηκα τότε. Ας πούμε ότι υπήρχαν αρκετές ημέρες στις οποίες ήμουν με το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι έξω. Ωστόσο όπως έχω πει συχνά και απόλυτα αληθινά, η απόφαση να μείνω στη Ρόμα, έγινε από καρδιάς. Εκείνες τις στιγμές όταν νιώθεις έτσι όπως ένιωθα εγώ, δεν μπορείς να φύγεις. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μόνη ομάδα στην οποία θα μπορούσα να πάω να παίξω».

Κλείνοντας, εξέφρασε την πικρία του για τον άκομψο τρόπο που του ζήτησε το 2017 η διοίκηση της Ρόμα να ολοκληρώσει την πορεία του στον σύλλογο, όπως επίσης και το ότι δεν ανέλαβε εν συνεχεία κάποιο πόστο στην ομάδα:

«Σίγουρα δεν με κάνει χαρούμενο, γιατί πάντα έβαζα τη Ρόμα πάνω από οτιδήποτε κι οποιονδήποτε. Αλλά αυτό είναι το πεπρωμένο. Αν με καλέσουν κάποια ημέρα, θα χρειαστεί να συζητήσουμε κάποια πράγματα».