«Χρυσή Μπάλα»: Απουσία ηχηρών ονομάτων από τους 30 υποψήφιους για το τρόπαιο

Λάμπουν διά της απουσίας τους πρωτοκλασάτα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου από τους υποψηφίους για τη «Χρυσή Μπάλα». Μεταξύ αυτών ο Μεντί της Τσέλσι, ο Μανέ της Λίβερπουλ και ο Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Χρυσή Μπάλα»: Απουσία ηχηρών ονομάτων από τους 30 υποψήφιους για το τρόπαιο

Στις 29 Νοεμβρίου θα απονεμηθεί από τους υπεύθυνους του γαλλικού ποδοσφαιρικού περιοδικού «France Football» το τρόπαιο «Χρυσή Μπάλα» στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Και μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να είναι ο επικρατέστερος για να παραλάβει το ύψιστο βραβείο για έβδομη (!) φορά στην καριέρα του, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έκαναν μία σπουδαία χρονιά στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά δεν βρίσκονται ούτε καν στους 30 υποψήφιους.

Όπως για παράδειγμα ο Εντουάρ Μεντί, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Champions League, δεδομένου ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι. Για τη συγκεκριμένη θέση, αίσθηση προκαλεί η απουσία του Γιαν Όμπλακ της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και του πλέον έμπειρου γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ.

Απών από τον κατάλογο με τους 30 υποψήφιους είναι επίσης ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Λίβερπουλ, Σάντιο Μανέ, παρά τα 16 γκολ και τις 9 ασίστ που είχε σε 48 συμμετοχές με τους «κόκκινους». Παράλληλα, εκτός διεκδίκησης της «Χρυσής Μπάλας» τέθηκαν ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου, όπως οι Αντουάν Γκριεζμάν, Μαρκίνιος, Τζόσουα Κίμιχ, Τόμας Μίλερ, Μέμφις Ντεπάι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Εντέν Αζάρ και Φεντερίκο Κιέζα.