Γεωργία - Ελλάδα: Ζήτησαν αναβολή οι γηπεδούχοι λόγω πένθους - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα

Την αναβολή του αγώνα κόντρα στην Ελλάδα ζήτησε η Ομοσπονδία της Γεωργίας - Απάντησε αρνητικά η UEFA. 

Γεωργία - Ελλάδα: Ζήτησαν αναβολή οι γηπεδούχοι λόγω πένθους - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα

Με επιστολή σε FIFA και UEFA. οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας της Γεωργίας, ζήτησαν την αναβολή του αγώνα κόντρα στην Ελλάδα. Όμως, οι αρμόδιες αρχές απάντησαν αρνητικά στο αίτημα. Θα τηρηθεί πάντως ενός λεπτού σιγή και οι παίκτες των γηπεδούχων θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Επίσης ξεκαθαρίστηκε πως το ματς θα γίνε οριστικά χωρίς την παρουσία θεατών για λόγους ασφαλείας και όσοι αγόρασαν εισιτήριο, θα αποζημιωθούν.

Δήλωση της Γεωργιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:

"Η Γεωργιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για την τραγωδία στο Μπατούμι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, στην πόλη του Μπατούμι και στη Γεωργία στο σύνολό της.

Η Γεωργιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε επίσημη επιστολή στη FIFA και την UEFA, τους διοργανωτές του αγώνα, σχετικά με την αναβολή του αγώνα για τον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου. Τα διοικητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν συμμορφώθηκαν με το αίτημά μας για αναβολή του αγώνα.

Λόγω της τραγωδίας στο Μπατούμι, ο αγώνας θα ξεκινήσει με ένα λεπτό σιγής. Οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο.

Το Διευθυντικό Συντονιστικό Συμβούλιο κήρυξε άκυρη την απόφαση της 5ης Οκτωβρίου να επιτρέψει το 33% της χωρητικότητας του σταδίου για τον αγώνα και ο αγώνας δυστυχώς θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα αποζημιωθούν πλήρως για την τιμή του εισιτηρίου.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια κάθε νεκρού και σε ολόκληρη τη Γεωργία!".