Λαπόρτα: Μέχρι τέλους ήλπιζα ο Μέσι να πει ότι θα μείνει να παίξει αμισθί στην Μπαρτσελόνα!

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη του παραδέχθηκε ότι περίμενε, ως την τελευταία στιγμή, ότι ο Μέσι θα έμενε δίχως να πληρώνεται ,στον σύλλογο της Βαρκελώνης! «Μπηχτές» ότι ο Αργεντινός είχε παράλληλη διαπραγμάτευση με την Παρί Σεν Ζερμέν...

Λαπόρτα: Μέχρι τέλους ήλπιζα ο Μέσι να πει ότι θα μείνει να παίξει αμισθί στην Μπαρτσελόνα!

Για το θέμα της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, μετά από 21 χρόνια θητείας (σε Ακαδημία και πρώτη ομάδα) αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (στο RAC1) ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

Ο οποίος αποκάλυψε ένα ...ντεσού των διαπραγματεύσεων με τον πρώην αρχηγό των «μπλαουγκράνα», λέγοντας ότι ήλπιζε να ζητήσει να παραμείνει στον σύλλογο της Βαρκελώνης δίχως ν' αμείβεται!

Μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον του Αργεντινού για παράλληλη διαπραγμάτευση με την Παρί Σεν Ζερμέν που πίεζε εκείνον και το περιβάλλον του

«Με τον Μέσι δεν ήταν δίκαιο. Δεν υπήρχε το απαραίτητο περιθώριο και μετά προέκυψε ότι η επένδυση θα μας έθετε σε κίνδυνο. Πρώτα απ' όλα μπαίνει ο σύλλογος. Η Μπαρτσελόνα είναι πάνω από κάθε Μέσι, αλλά και από κάθε πρόεδρο. Δεν θύμωσα με τον Μέσι, όμως υπάρχουν στιγμές που όταν και οι δύο πλευρές βλέπουν ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει απογοήτευση...

Υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε πρόταση απ' την Παρί πριν να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Ξέρω ότι ήθελαν να μείνουν αλλά υπήρχε πίεση από την προσφορά που τους είχε γίνει. Όταν ήρθε η ώρα της απόφασης, νόμιζα ότι έκανα το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα. Ήλπιζα ότι θα υπήρχε κάποια αλλαγή και ότι Μέσι θα έπαιζε και χωρίς χρήματα. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να το κάνει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Έχουμε καλές σχέσεις".

Υπενθυμίζεται ότι ο Μέσι στην περίφημη συνέντευξη Τύπου αποχώρησης του είχε παραδεχθεί, εν μέσω λυγμών, ότι του ζητήθηκε να μειώσει τις αποδοχές του κατά 50% και το δέχθηκε, χωρίς να έχει διαψευστεί...

Όσο για τα οικονομικά ο Λαπόρτα σημείωσε:

«Έχουμε έναν συνετό διευθύνοντα σύμβουλου, είμαστε σε καλά χέρια. Έχω την εμπειρία από τέτοια θέματα. Έχουμε επίσης ένα πενταετές πλάνο για να ανακάμψουμε. Αυτό που είπε ο Ρεβερτέρ είναι να αναστρέψουμε τον αρνητικό ισολογισμό των 450 εκατομμυρίων ευρώ. Ο στόχος μας τον πρώτο χρόνο είναι να έχουμε μηδενικό συντελεστή. Έχουμε τα μέσα για να το πετύχουμε. Στα αθλητικά ζητήματα, πρέπει να επενδύσουμε σε νεαρούς παίκτες» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Κινηθήκαμε για Νεϊμάρ το καλοκαίρι», «μέχρι τέλους με Κούμαν»!

Επιπλέον, ρωτήθηκε και για την περίπτωση του Νεϊμάρ, αποκαλύπτοντας πως η Μπαρτσελόνα κινήθηκε για την απόκτησή του:

«Δεν είχαμε τη δυνατότητα λόγω των αριθμών. Δεν είχαμε το περιθώριο. Κάναμε προσπάθεια, όμως η ενημέρωση που λάβαμε δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Μας είπε ότι ήθελε να φύγει. Όμως έμεινε. Το αποτέλεσμα της μη μεταγραφής του είναι καλό. Δεν θα έλυνε το πρόβλημα που έχουμε τώρα...».

Όσο για το θέμα του Κούμαν επέμεινε στο αφήγημα των τελευταίων ημερών της στήριξης του, παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεε την αντικατάσταση του:

«Προπονητής μας είναι ο Κούμαν ότι κι αν λέει ο κόσμος. Είμαστε μαζί του μέχρι τέλους. Είμαστε περήφανοι που είναι μαζί και πρέπει να του δείξουμε εμπιστοσύνη για να αναστρέψει την κατάσταση. Είναι η πιο συμφέρουσα απόφαση. Μίλησα μαζί του και μου εξήγησε το αγωνιστικό του πλάνο».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο πρότζεκτ της ανακατασκευής του «Καμπ Νόου» υποστηρίζοντας πως θα δώσει οικονομική «ανάσα» στην ομάδα και τη Βαρκελώνη:

«Πιστεύω πως όταν παρουσιάσουμε το πρότζεκτ του νέου γηπέδου, ο κόσμος θα καταλάβει την επιρροή που θα έχει στην πόλη και τον σύλλογο. Αν μας επιτραπεί απ' τη Γενική Συνέλευση (17/10) τα έργα θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι, όπως επίσης στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 800 και 900 εκατομμύρια που θα απαιτηθεί. Το γήπεδο θα έχει στο όνομα του και εκείνο χορηγού...»