Ligue1: Με αφαίρεση ενός πόντου, μ' αναστολή, τιμωρήθηκαν Λιλ, Λανς και Μαρσέιγ για εισβολές οπαδών!

Η αθλητική δικαιοσύνη στη Γαλλία αποφάσισε την αφαίρεση ενός πόντου, μ' αναστολή, στις Λιλ, Λανς και Μαρσέιγ, για τις εισβολές των οπαδών τους τις προηγούμενες αγωνιστικές της Ligue 1.

Ligue1: Με αφαίρεση ενός πόντου, μ' αναστολή, τιμωρήθηκαν Λιλ, Λανς και Μαρσέιγ για εισβολές οπαδών!

Τελευταία προειδοποίηση προς τις Λιλ, Λανς και Μαρσέιγ, απηύθυνε η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1, που τιμώρησε τις τρεις ομάδες με αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά με αναστολή, για τις εισβολές των οπαδών τους στα γήπεδα της χώρας τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Κάτι που σημαίνει ότι η ποινή θα ενεργοποιηθεί εφόσον υποπέσουν στην ίδια παράβαση.

Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας της κορυφαίας κατηγορίας του Γαλλικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις τιμωρίες στην πρωταθλήτρια Λιλ, αλλά και τις Λανς και Μαρσέιγ για τα επεισόδια που έγιναν στο Λανς - Λιλ αλλά και στο Ανζέ - Μαρσέιγ.

Η Λανς τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού σε αναστολή αλλά και δύο αγωνιστικές «κεκλεισμένων των θυρών», που ήδη έχει εκτίσει.

Η Λιλ και η Μαρσέιγ τιμωρήθηκαν και αυτές με -1 (μ' αναστολή), ενώ οι φίλαθλοί τους απαγορεύεται να μετακινηθούν στα εκτός έδρας ματς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εισβολή είχε πραγματοποιηθεί και στην αναμέτρηση της Νις με τη Μαρσέιγ (22/08) με τους φίλους των «αετών» να εισβάλλουν στο γήπεδο και να επιτίθενται στους παίκτες των «Φοσέν».