Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Ριμπέιρο, που κλώτσησε διαιτητή στο κεφάλι! (vid)

Την ιδιαίτερα σοβαρή κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο Βραζιλιάνος Γουίλιαμ Ριμπέιρο, καθώς επιτέθηκε και κλώτσησε βίαια διαιτητή στο κεφάλι. Δείτε σε βίντεο το περιστατικό.

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Ριμπέιρο, που κλώτσησε διαιτητή στο κεφάλι! (vid)

Σε μπελάδες έχει μπει ο ποδοσφαιριστής Γουίλιαμ Ριμπέιρο, ο οποίος έσπρωξε και στη συνέχεια κλώτσησε με απίστευτη αγριότητα των διαιτητή Ροντρίγκο Κριβελάρο κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Γκουαρανί και της Σάο Πάολο RS στη Βραζιλία.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 59ο λεπτό, ενώ ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ' όπου στη συνέχεια ευτυχώς πήρε εξιτήριο, χωρίς να αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό. Όπως τόνισε ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση, ο Ριμπέιρο θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας:

«Θα κατηγορήσω τον παίκτη για απόπειρα δολοφονίας γιατί κατά την αντίληψή μου υπήρξε κίνδυνος να προκαλέσει θανατηφόρο αποτέλεσμα», δήλωσε ο εισαγγελέας στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL.

Η επίθεση έγινε στην 113η επέτειο ίδρυσης της Σάο Πάολο RS. Ο σύλλογος χαρακτήρισε το περιστατικό «ένα από τα πιο θλιβερά στην ιστορία του» και είπε ότι έδιωξε τον Ριμπέιρο, ενώ εξετάζει τι περαιτέρω μέτρα μπορεί να λάβει.

Ο μικρός σύλλογος από το Ρίο Γκράντε, μια πόλη περίπου 200.000 κατοίκων, περίπου 320 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας Πόρτο Αλέγκρε, παίζει στη Β' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.

Για την ιστορία, το παιχνίδι συνεχίστηκε μια μέρα αργότερα από το λεπτό στο οποίο είχε διακοπεί, με τη Γκουαρανί να επικρατεί 1-0 της Σάο Πάολο RS.