Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πωλητήριο στο 8% των μετοχών από τους Γκλέιζερ

Προς πώληση τέθηκε άλλο ένα 8% από τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέχει η ιδιοκτήτρια οικογένεια Γκλέιζερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πωλητήριο στο 8% των μετοχών από τους Γκλέιζερ

Διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο είναι το 8% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού η ιδιοκτήτρια οικογένεια του αγγλικού συλλόγου αποφάσισε να το θέσει προς πώληση.

Οι Γκλέιζερ αξιώνουν το συνολικό ποσό των 161.2 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι 186.9 εκατομμύρια δολάρια, για το συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ η διαδικασία για την παραχώρησή του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, στις 8 Οκτωβρίου. Από αυτές τις μετοχές κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να εξασφαλίσει το ποσοστό των μετοχών που επιθυμεί, ενώ όπως ήδη ξεκαθαρίστηκε, τα χρήματα από πώληση δεν πρόκειται να μπουν στα ταμεία των «κόκκινων διαβόλων».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτη, ο Άβραμ Γκλέιζερ, ένας εκ των μεγαλομετόχων της οικογένειας, είχε παραχωρήσει ένα μέρος το δικό του μεριδίου των μετοχών έναντι 82.5 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε ως αποτέλεσμα τότε το συνολικό ποσοστό της οικογένειας στην Γιουνάιτεντ να μειωθεί από το 78% στο 74.9%.

Μετά τον θάνατο του Μάλκολμ Γκλέιζερ, τον Μάη του 2014, τα έξι παιδιά του Αμερικανού μεγιστάνα κληρονόμησαν ισόποσα τις μετοχές του πατέρα τους, ωστόσο από αυτούς μόνο οι Τζόελ και Άβραμ ασχολούνται ενεργά στον σύλλογο, ενώ οι Κέβιν, ο Μπράιαν, η Ντάρσι και ο Έντουαρντ δεν είχαν ουσιαστική συμμετοχή στις αποφάσεις της ομάδας.

Η οικογένεια Γκλέιζερ για χρόνια δέχεται σκληρή κριτική από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόσο όσον αφορά τις κινήσεις της στην ομάδα, όσο και για το χρέος που «βαραίνει» τον σύλλογο. Αυτό που μένει να φανεί, είναι αν αυτή η νέα πώληση των μετοχών εντάσσεται στην δέσμευση της οικογένεια για άνοιγμα των μετοχών του συλλόγου στον κόσμο ή σε μία νέα κίνηση σταδιακής απεμπλοκής της οικογένειας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.