Πρόεδρος La Liga: «Αν η Μπαρτσελόνα δεν έπαιρνε Ντεπάι και Αγκουέρο, ο Μέσι θα είχε μείνει»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα και υποστήριξε πως ο Αργεντινός θα είχε ανανεώσει στους «μπλαουγκράνα», αν οι τελευταίοι δεν αποκτούσαν το καλοκαίρι παίκτες όπως ο Μέμφις Ντεπάι και ο Σέρχιο Αγκουέρο.

Πρόεδρος La Liga: «Αν η Μπαρτσελόνα δεν έπαιρνε Ντεπάι και Αγκουέρο, ο Μέσι θα είχε μείνει»

Το θέμα της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα συνεχίζει να αποτελεί ακόμα ένα από τα πρώτα θέματα στην Ισπανία, παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός πλέον από το «αντίο» του Αργεντινού επιθετικού από την χώρα και την μετακίνησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Αν και οι Καταλανοί υπογράμμιζαν πως τα έντονα οικονομικά τους προβλήματα και το μισθολογικό όριο της La Liga ήταν αυτά που δεν τους επέτρεψαν να κρατήσουν τον διεθνή άσο στις τάξεις, εν τούτοις ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, υπογράμμισε ότι ο θρύλος της Μπάρτσα θα μπορούσε να είχε παραμείνει στο «Καμπ Νόου» αν ο σύλλογος είχε κάνει διαφορετικές κινήσεις το καλοκαίρι κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

«Είχα δείπνο στο σπίτι του (σ. προέδρου της Μπαρτσελόνα) Λαπόρτα τον Ιούλιο και συμφώνησε να υπογράψει τη συμφωνία με την CVC (σ. επενδυτικός όμιλος). Δεν ήξερα αν ο Μέσι θα μπορούσε να ανανεώσει εξαιτίας αυτού, αλλά αργότερα μού τηλεφώνησε (ο Λαπόρτα) και μου είπε: “Μπορούμε να επιταχύνουμε τη συμφωνία CVC; Ο Μέσι εκνευρίζεται”.

Του είπα: “Την ημέρα που θα το μάθει ο (σ. πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης) Φλορεντίνο Πέρεθ θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει”. Και ο Λαπόρτα μου είπε: “Όχι, όχι, έχω χαρακτήρα”. Ο Φλορεντίνο βρίσκεται πίσω από όλα, δεν έχω καμία αμφιβολία.

Υπήρχε μια συμφωνία ότι εάν η Μπαρτσελόνα υπέγραφε τη συμφωνία CVC, θα μπορούσε να είχε διαθέσει το 15% των χρημάτων για την υπογραφή παικτών. Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσαν να είχαν ανανεώσει το συμβόλαιο του Μέσι. Ο Λαπόρτα υπέγραψε παίκτες όπως ο Μέμφις, ο Αγκουέρο. Αν δεν υπέγραφε αυτούς τους παίκτες, ο Μέσι θα μπορούσε να συνεχίσει», είπε ο Τέμπας σε συνέντευξή του στο «El Partidazo».