Έρευνα για τον αριθμό θεατών στο Superclasico της Αργεντινής

Δικαστικός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι θα ερευνηθεί κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στο ντέρμπι Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς μετά από σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ στην Αργεντινή

Έρευνα για τον αριθμό θεατών στο Superclasico της Αργεντινής

Έρευνα πρόκειται να διεξαχθεί στην Αργεντινή, προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός φιλάθλων στο ντέρμπι μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς (2-1), όπως δήλωσε δικαστικός αξιωματούχος, μετά τις αναφορές των τοπικών ΜΜΕ για παρουσία περισσότερων θεατών απ’ όσους επιτρέπουν οι σχετικοί κανόνες για τον κορονοϊό.

Οι φίλαθλοι επέστρεψαν στα γήπεδα της Αργεντινής την Παρασκευή μετά από 18 μήνες απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μόνο όσοι είχαν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες και η μέγιστη χωρητικότητα περιοριζόταν στο 50%.

Ωστόσο, τα ΜΜΕ στην Αργεντινή αμφισβήτησαν τον αριθμό των θεατών στο στάδιο «Μονουμεντάλ».

«Άνθρωποι συνελήφθησαν για την πώληση πλαστών εισιτηρίων και οι αρχές του Μπουένος Αϊρες θα ερευνήσουν αν έχει ξεπεραστεί η χωρητικότητα» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας για την εφαρμογή των μέτρων για τη νόσο Covid-19.

Η «La Nacion», μία από τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις εφημερίδες της Αργεντινής, ανέφερε ότι οι θεατές ήταν 54.000 έως 57.600.

Η αθλητική εφημερίδα «Ole» εκτιμά ότι υπήρχαν 52.000 έως 53.000 οπαδοί, σημειώνοντας πως αυτός ο αριθμός ήταν «σαφώς μεγαλύτερος» από τη μισή χωρητικότητα των 72.000 θέσεων.

«Με τις εικόνες στην τηλεόραση και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες» έγραψε η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ