Serie A: Πέρασε κι από τη Φλωρεντία (2-1) η «απόλυτη» Νάπολι, «διπλό» η 2η Μίλαν μ' Αταλάντα (hls)!

Η Νάπολι πέτυχε την 7η νίκη της σ' ισάριθμα ματς της Serie A επικρατώντας, μ' ανατροπή, 2-1 της Φιορεντίνα εκτός έδρας. Στο -2 η δεύτερη Μίλαν που πέρασε με 3-1 από το γειτονικό Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights, οι σκόρερ και η βαθμολογία.

Serie A: Πέρασε κι από τη Φλωρεντία (2-1) η «απόλυτη» Νάπολι, «διπλό» η 2η Μίλαν μ' Αταλάντα (hls)!

Το «απόλυτο» της στην φετινή Serie A επέκτεινε η πρωτοπόρος Νάπολι, φτάνοντας τις επτά νίκες σ' ισάριθμα ματς, αφού επικράτησε 2-1 τη Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας!

Μάλιστα οι «παρτενοπέι» του Σπαλέτι πήραν το τρίποντο παρότι βρέθηκαν να χάνουν από τους «βιόλα», που, πλέον, μετρούν δύο ήττες σε τρία ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Λοσάνο να παίρνει το ριμπάουντ της απόκρουσης του Ντραγκόβσκι σε πέναλτι του Ινσίνιε και πήραν το ματς με κεφαλιά του Ραχμάνι.

Δεύτερη είναι η Μίλαν στο -2, αφού, στο τελευταίο Κυριακάτικο ματς, κέρδισε (κάνοντας τα εύκολα δύσκολα...) 3-2, στο Μπέργκαμο, την Αταλάντα.

Η ομάδα του Πιόλι, που συνήλθε από την ήττα στο Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, προηγείτο 3-0 ως το 86' (ανοίγοντας το σκορ με το γρηγορότερο γκολ του φετινού Καμπιονάτο στο 28ο δευτερόλεπτο!) αλλά παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα κόντρα σ' εκείνη του Γκασπερίνι, που έκανε πολλά αμυντικά λάθη, δεχόμενη δύο τέρματα σ' οκτώ λεπτά.

Εξάλλου η Ρόμα επέστρεφε στις επιτυχίες, μετά την ήττα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, επικρατώντας, 2-0, της Έμπολι.

Το σκορ άνοιξε ο Πελεγκρίνι γιορτάζοντας την ανανέωση του που ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Έξι αγωνιστικά λεπτά μετά ο Μχιταργιάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Μουρίνιο.

Νωρίτερα Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών η Μπολόνια σημείωσε δύο τέρματα και έφτασε στη νίκη με 3-0 επί της Λάτσιο στο «Ρενάτο Νταλ'Άρα», σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Με δεξί σουτ του Μούσα Μπάροου (14’) οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ ενώ τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Αρτούρ Τεάτ (17’), έπειτα από κόρνερ του Μπάροου, διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι προσπάθησαν, είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τους Βέντατ Μουρίκι και Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο γκολ.

Αντίθετα, ο Άαρον Χίκεϊ πέτυχε τρίτο γκολ για τους «ροσομπλού», από νέα ασίστ του Μπάροου. Οι «λατσιάλι» ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο το ματς λόγω αποβολής του Φρανσίσκο Ατσέρμπι - αμφότερες για διαμαρτυρία στο 76’.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, Σαμπντόρια και Ουντινέζε αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3 στο «Λουίτζι Φεράρις», σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Serie A. Δύο φορές προηγήθηκαν οι «ζέβρες», ωστόσο χρειάστηκαν το γκολ του Φερνάντο Φορεστιέρι στο 82ο λεπτό για να σώσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Καταιγιστική στο «Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» η Ελλάς Βερόνα, «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ τη Σπέτσια. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο μέρος, εξασφαλίζοντας τη νίκη, με τον Ντανιέλ Μπέσα να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα. Βυθίζεται η Σπέτσια του Ντανιέλε Βέρντε (έπαιξε σε όλο το ματς), που τελείωσε με δέκα το ματς λόγω αποβολής του Σιμόνε Μπαστόνι (81’) με απευθείας κόκκινη.

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10

Η Ίντερ προερχόταν από ισοπαλία κόντρα στην Αταλάντα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Σασουόλο, αλλά με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε την νίκη (2-1) που της επέτρεψε να πλησιάσει στον πόντο την πρωτοπόρο Νάπολι, έχοντας πάντως ματς περισσότερο.

Ο Έντιν Ντζέκο ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς (58') και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ με πέναλτι (78') τα γκολ των νερατζούρι που ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι από το 21' με τον Μπεράρντι.

Την παρθενική της νίκη στην φετινή Serie A, αλλά και στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας τα τελευταία 22 χρόνια πέτυχε η Σαλερνιτάνα κερδίζοντας στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 7ης αγωνιστικής την Τζένοα.

Η ομάδα της Καμπάνια, που έλειπε από το 1999 από τα «σαλόνια» του Ιταλικού ποδοσφαίρου, έκανε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής κρατώντας για πρώτη φορά την εστία της απαραβίαστη στην σεζόν και βρίσκοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα με τον Τζούριτς!

Από την άλλη οι Γενοβέζοι δεν έχασαν μόνο το ματς, φτάνοντας τα τέσσερα δίχως επιτυχία (2 ήττες κι ισάριθμες ισοπαλίες...) αλλά και τον καλύτερο τους παίκτη, Ματία Ντέστρο, με, μυικό, τραυματισμό στο «ζέσταμα»...

Αμέσως μετά, σειρά πήρε το «Derby della Mole» που διεξήχθη στην έδρα της Τορίνο. Το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι το 86', όμως στο συγκεκριμένο σημείο ο Λοκατέλι σκόραρε ύστερα από ασίστ του Κιέζα, έτσι η Γιουβέντους «έκλεψε» τη νίκη με σκορ 0-1!

Το ματς της Παρασκευής 1/10

Με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κάλιαρι και Βενέτσια άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Serie A. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο. Ειδικά για τους γηπεδούχους είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αφού κρατούσαν στα χέρια τη νίκη, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 01/10

Κάλιαρι-Βενέτσια 1-1

(19' Μπέιλντ - 90+2 Μπούσιο)

Σάββατο 02/10

Σαλερνιτάνα-Τζένοα 1-0
(66' Τζούριτς)

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1
(86' Λοκατέλι)

Σασουόλο-Ίντερ 1-2

(22' Μπεράρντι-58' Ντζέκο, 78' Μαρτίνεζ)

Κυριακή 03/10

Μπολόνια-Λάτσιο 3-0
(14’ Μπάροου, 17’ Τεάτ, 68’ Χίκεϊ)

Βερόνα-Σπέτσια 4-0
(4΄ Σιμεόνε, 15΄ Φαραονί, 42΄ Καπράρι, 71΄ Μπέσα)

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 3-3
(24΄αυτ. Λάρσεν, 48΄πέν. Κουαλιαρέλα, 69΄ Καντρέβα - 15΄ Περέιρα, 43΄ Μπέτο, 82΄ Φορεστιέρι)

Φιορεντίνα-Νάπολι 1-2
(28' Μαρτίνες - 38' Λοσάνο, 50' Ραχμάνι)

Ρόμα-Έμπολι 2-0
(42' Πελεγκρίνι, 48' Μχιταργιάν)

Αταλάντα-Μίλαν 2-3
(86' πεν. Σαπάτα, 94' Πάσαλιτς - 1' Καλάμπρια, 42' Τονάλι, 78' Ραφαέλ Λεάο)

Η βαθμολογία