Bundesliga: Έπος της Άιντραχτ στο Μόναχο, κέρδισε την Μπάγερν μετά από 21 χρόνια (1-2) (highlights)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Άιντραχτ, κέρδισε την πρωταθλήτρια Μπάγερν μέσα στο Μόναχο για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια (1-2) και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στην φετινή Bundesliga, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των Βαυαρών στην κατηγορία. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία.

Bundesliga: Έπος της Άιντραχτ στο Μόναχο, κέρδισε την Μπάγερν μετά από 21 χρόνια (1-2) (highlights)

Την μεγάλη έκπληξη στην 7η αγωνιστική της Bundesliga έκανε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στις 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Europa League.

Οι «αετοί» πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν, κέρδισαν 2-1 τους πρωταθλητές Γερμανίας μέσα στο «σπίτι» τους για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και όχι μόνο πανηγύρισαν το παρθενικό τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα έσπασαν και το αήττητο των Βαυαρών στην κατηγορία!

Το συγκεκριμένο ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Μπάγερν, καθώς στο 29’ άνοιξε το σκορ με τον Γκορέτσκα από ασίστ του Λεβαντόφσκι. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Άιντραχτ. Η ομάδα της Φρανκφούρτης έφτασε στην ισοφάριση στο 32’ με τον Χιντερέγκερ και στο 83’ πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με τον Κόστιτς (83’), ρίχνοντας στο «καναβάτσο» την Μπάγερν.

Νωρίτερα, με ανατροπή κέρδισε (1-2) και η Ουνιόν Βερολίνου την Μάιντς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αβονίγι, που σκόραρε δις στο ματς.

Τα παιχνίδια του Σαββάτου (2/10)

Η Λειψία συνήλθε μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπριζ για το Champions League και επικράτησε 3-0 της Μπόχουμ, των Σταφυλίδη και Λαμπρόπουλου. Οι «ταύροι» για 70 λεπτά δεν μπορούσαν λύσουν τον... γόρδιο δεσμό μέχρι που ο Αντρέ Σίλβα (71') βρήκε δίχτυα.

Τη σκυτάλη πήρε ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Λειψίας, Κρίστοφερ Ενκουκού. Ο Γάλλος εξτρέμ σκόραρε δις (73', 78'), έφτασε τα τέσσερα στo τρέχων πρωτάθλημα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Νωρίτερα

Μετά την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, για το Champions League, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε, Χάαλαντ απόντος και την Άουγκσμπουργκ.

Πάλι στο γκολ, αλλά αυτή τη φορά 2-1 ανεβαίνοντας στο -1 από την, πρωτοπόρο, Μπάγερν.

Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ράφαελ Γκερέιρο άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς που επαναπαύθηκαν «πληρώνοντας» το.

Ο Άντι Ζεκίρι ισοφάρισε στο 35' έπειτα από ριμπάουντ σε επέμβαση του Γκρέγκορ Κόμπελ, κόντρα στη ροή του αγώνα. αλλά τη λύση έδωσε ο Γιούλιαν Μπραντ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, όπου οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έχασαν αρκετές ευκαιρίες κόντρα στους Βαυαρούς, που μετρούν δύο σερί ήττες και ...φλερτάρουν με την επικίνδυνη ζώνη.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Μάρκο Ρόις που έδωσε την τελική πάσα στο νικητήριο γκολ έφτασε τις 100 ασίστ κι είναι ο μόνος παίκτης της Ντόρτμουντ με τριψήφιο νούμερο τερμάτων και τελικών μεταβιβάσεων, στα χρονικά!

Έτσι η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα αφού προερχόταν από ήττα (0-1) στο Μένχενγκλαντμπαχ.

Μια κι ο λόγος, η έτερη Μπορούσια νίκησε ξανά στο Βόλφσμπουργκ, 3-1 φτάνοντας στις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Τα «πουλάρια» προηγήθηκαν 2-0 πριν το δεκάλεπτο, αλλά ο Βάλντσμιντ μείωσε στο 24’, βάζοντας.

Στο 76’ ο Λακρουά άφησε τους «λύκους»με 10 παίκτες, αλλά ο Στιντλ νικήθηκε από τον Καστέλς σε εκτέλεση πέναλτι.

Τελικά, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 95’ από τον Σκάλι σε εξαιρετική αντεπίθεση.

Με 3-1 νίκησε, αλλά εντός έδρας, η Στουτγκάρδη την Χόφενχαϊμ με σκόρερ τον Ντίνο Μαυροπάνο που έβαλε υποψηφιότητα για το γκολ της αγωνιστικής βρίσκοντας δίχτυα μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια (60')

Αυτό ήταν το 2ο γκολ του 23χρονου διεθνή, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ισόβαθμη της Ντόρτμουντ είναι η αήττητη Φράιμπουργκ μετά το νέο «διπλό» στο Βερολίνο με την Χέρτα (1-2)!

«Χρυσή» αλλαγή για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Κρίστιαν Στράιχ, ο Πέντερσεν που πέτυχε το νικητήριο τέρμα δύο λεπτά μετά την είσοδο του!

Το ματς της Παρασκευής

Ούτε τώρα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga η Γκρόιτερ Φιρτ. Αν και προηγήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κολωνία τελικά είδε την αντίπαλο της να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη. Η Κολωνία με αυτή την επιτυχίατης σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 01/10

Κολωνία-Γκρόιτερ Φιρτ 3-1
(50' Άντερσον, 44', 90' Σκίρι-7' Μεγιεχόφερ)

Σάββατο 02/10

Mπορούσια Nτόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 2-1
(10 πεν. Γκερέιρο, 51’ Μπραντ – 35’ Ζεκίρι)

Βόλφσμπουργκ-Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ 1-3
(24’ Βάλντσμιντ – 5’ Εμπολό, 7’ Χόφμαν, 90’+5’ Σκάλι)

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 3-1
(18’ Κεμπφ, 60’ Μαυροπάνος, 81’ Μάσιμο – 84’ Λάρσεν)

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 1-2
(70’ Πιόντεκ – 17’ Λίνχαρτ, 78’ Πέτερσεν)

Λειψία-Μπόχουμ 3-0
(70' Σίλβα, 73', 78' Ενκουκού)

Κυριακή 03/10

Μάιντς - Ουνιόν Βερολίνου 1-2

(39' Ινγκβάρτσεν - 69' και 73' Αβονίγι)

Μπάγερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(29' Γκορέτσκα - 32' Χιντερέγκερ, 83' Κόστιτς)

20:30 Μπίλεφελντ-Λεβερκούζεν

Η βαθμολογία