Σουάρες: Δεν θα πανηγυρίσω, αν σκοράρω κατά της Μπαρτσελόνα, την σέβομαι πολύ!

Ο Λουίς Σουάρες, πριν (ξανα)βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, Μπαρτσελόνα, ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, το Σάββατο (02/10) μίλησε για «πόλεμο» μεταξύ Λαπόρτα και Κούμαν, που «πληρώνουν» οι παίκτες της, εκτίμησε ότι δεν θ' αναλάβει αυτήν την στιγμή ο Τσάβι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πανηγυρίσει αν σκοράρει εναντίον της!

Σουάρες: Δεν θα πανηγυρίσω, αν σκοράρω κατά της Μπαρτσελόνα, την σέβομαι πολύ!

Αφού ο Λουίς Σουάρες έβαλε τέλος, στο Μιλάνο, κόντρα στην Μίλαν, στην «κατάρα» της ανομβρίας σκοραρίσματος του, σε εκτός έδρας αγώνες του Champions League, που κράταγε 6 χρόνια και 12 μέρες (!), μίλησε στην Καταλανική εφημερίδα SPORT, τόσο για την επικείμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, στην Μαδρίτη, (02/10, 22.00), όσο και για την κρίση που βιώνει η πρώην ομάδα του.

Ο Ουρουγουανός, διεθνής, επιθετικός της Ατλέτικο υποστήριξε πως οι «μπλαουγκράνα» εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνοι, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που σκοράρει δεν θα πανηγυρίσει, προς σεβασμό στον σύλλογο που υπηρέτησε για έξι χρόνια.

«Αν αφήσεις σε μία ομάδα της ποιότητάς της να έχει ζωή στο γήπεδο, επειδή ακριβώς έχει πολύ ταλέντο, θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Ελπίζω να σκοράρω για να βοηθήσω την ομάδα. Δεν θα πανηγυρίσω, όμως, όχι, όχι, τη σέβομαι πολύ».

Μίλησε ακόμη και για το τι διακυβεύεται για τους «μπλαουγκράνα» αφού το αποτέλεσμα του Σαββατιάτικου αγώνα ίσως να κρίνει το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο τους, μετά και τη νέα ήττα στο Champions League, από την Μπενφίκα.

«Είναι ένας πόλεμος μεταξύ του Κούμαν και του προέδρου Λαπόρτα που βλάπτει τους παίκτες».

Στο ενδεχόμενο, εξάλλου να αναλάβει, διάδοχος του 58χρονου Ολλανδού ο Τσάβι, ο Ουρουγουανός δεν ήταν ιδιαίτερα θετικός, εξηγώντας πως δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για τον Καταλανό να κάνει το μεγάλο βήμα της επιστροφής από την Αλ Σαντ του Κατάρ, αφού θα βρει στα αποδυτήρια πρώην συμπαίκτες του που οι αποφάσεις του θα τους αφορούν...

«Ως φίλαθλος του ποδοσφαίρου και βάσει όσων έχει πετύχει ως παίκτης (ο Τσάβι), δεν νομίζω ότι σήμερα, αύριο ή μεθαύριο είναι η ώρα να αναλάβει την ομάδα. Είναι έξυπνος και γνωρίζει τη δυσκολία του συλλόγου. Υπάρχουν παίκτες με τους οποίους έχει παίξει και θα είναι δύσκολο να παίρνει αποφάσεις για αυτούς. Πρέπει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή...».