Μπαρτσελόνα: Αντίδραση Λαπόρτα για το 60% στη χωρητικότητα των γηπέδων της Καταλωνίας

Την αντίδραση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, προκάλεσε η απόφαση των αρχών της Καταλωνίας να διατηρήσουν τη χωρητικότητα των γηπέδων στο 60% λόγω κορονοϊού, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ισπανία.

Μπαρτσελόνα: Αντίδραση Λαπόρτα για το 60% στη χωρητικότητα των γηπέδων της Καταλωνίας

Η κανονικότητα έχει επιστρέψει σιγά-σιγά και στα γήπεδα της Ισπανίας, μετά την απόφαση αύξησης της χωρητικότητά τους στο 100%. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει και για την Καταλωνία.

Οι τοπικές αρχές, βλέπετε, αποφάσισαν πως είναι προτιμότερο να αποφευχθούν περιττά ρίσκα και να γίνει επαναξιολόγηση των μέτρων στο εγγύς μέλλον, διατηρώντας τον περιορισμό της χωρητικότητας των γηπέδων της Καταλωνίας στο 60%.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του Ζοάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τόνισε πως θα σεβαστεί μεν την απόφαση, όμως επισήμανε πως αυτό θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους «μπλαουγκράνα».

«Η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα. Επειδή συμπεριφερθήκαμε με αίσθημα ευθύνης λόγω της πανδημίας καταφέραμε όλοι μαζί να εκτοξεύσουμε στους εμβολιασμούς στη χώρα. Σεβόμαστε την απόφαση αλλά δεν συμφωνούμε γιατί θα μας πλήξει οικονομικά, είναι ένα πλάνο που θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς» είπε χαρακτηριστικά ο Λαπόρτα.

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι εντός του επόμενου διαστήματος, το «Clasico» που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί κάτω από περιοριστικά μέτρα στο «Καμπ Νου». Μένει να φανεί αν θα υπάρξει διαφοροποίηση των δεδομένων ως τότε...