Συγκλονίζει ο Μπιλάρδο: «Μα πού είναι ο Ντιέγκο;»

Μπιλάρδο και Μαραντόνα κατέκτησαν μαζί το Μουντιάλ του 1986 - Ο πρώην προπονητής του, όμως, δεν γνωρίζει ακόμη πως ο Ντιέγκο πέθανε... 

Συγκλονίζει ο Μπιλάρδο: «Μα πού είναι ο Ντιέγκο;»

Ο Κάρλος Μπιλάρδο εξακολουθεί να είναι ακόμα -ίσως- ο μόνος στον κόσμο που δεν γνωρίζει για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος συνέβη στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Δεν του το είπαν ποτέ, προκειμένου να αποφύγει έναν πόνο τόσο μεγάλο που δύσκολα θα μπορούσε να αντέξει, λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του. Ο Μπιλάρδο αγωνίζεται εδώ και αρκετό καιρό με το σύνδρομο Hakim-Adams, μια νευροεκφυλιστική ασθένεια που έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στη διαύγειά του και επομένως στις αναμνήσεις του.

Μπιλάρδο και Μαραντόνα, οι οποίοι πανηγύρισαν τον τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, ήταν πολύ κοντά. Για τον Μπιλάρδο, ο Ντιέγκο ήταν ο γιος που είχε ποτέ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport". Εκτός από το Μουντιάλ του 1986, μοιράστηκαν τα αποδυτήρια της Σεβίλης και της Μπόκα Τζούνιορς. Αυτή η συνεργασία συνεχίστηκε και αργότερα, όταν ο Μαραντόνα ανέλαβε την εθνική Αργεντινής και ο Μπιλάρδο τον «συνόδευσε» ως μάνατζερ.

Τώρα τα μέλη της εθνικής ομάδας της Αργεντινής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό, με πρωτοβουλία των Όσκαρ Ρουγκέρι και Χόρχε Μπουρουσάγκα, αποφάσισαν να συναντηθούν για να επικοινωνήσουν με τον Κάρλος Μπιλάρδο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά και του Αλεχάντρο Σαμπέγια, ενός άλλου πρώην προπονητή της εθνικής Αργεντινής που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι παίκτες έχουν εκφράσει τις επιθυμίες τους στον αδελφό του Κάρλος Μπιλάρδο, Χόρχε, και μένει μόνο να αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η σίγουρα δύσκολη για όλους συνάντηση.

«Θα είναι οδυνηρό, αλλά ο Μπιλάρδο συνεχίζει να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και να αναζητά τον Ντιέγκο, ειδικά όταν τόσες πολλές σημαίες στα γήπεδα έχουν την εικόνα του Μαραντόνα. «Μα πού είναι;» ρώτησε πρόσφατα τον αδελφό του. «Και που να ξέρω; Ίσως στην Ευρώπη ...» του απάντησε.