Παραμένει η διαφορά FIFA - UEFA για το Μουντιάλ

Η μεταρρύθμιση του ποδοσφαιρικού ημερολογίου με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια εξακολουθεί να είναι το «αγκάθι» μεταξύ Ινφαντίνο- Τσέφεριν

Παραμένει η διαφορά FIFA - UEFA για το Μουντιάλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση των Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν στη Ζυρίχη.

Οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA συζήτησαν το αμφιλεγόμενο ζήτημα για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο έτη και τη μεταρρύθμιση του ποδοσφαιρικού ημερολογίου, που πρότεινε η διεθνής Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Gazzetta dello Sport, μεταξύ των δύο οργάνων του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπήρξε ένα άνοιγμα για διάλογο ως προς το δεύτερο θέμα, το οποίο επηρεάζει στενά τα αιτήματα και τις ανησυχίες των παικτών.

Στο θέμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπάρχει μεγάλη απόσταση: η UEFA επανέλαβε ότι έχει ήδη πουλήσει το 50% των δικαιωμάτων του Euro 2028 και το 100% για το Euro 2024.

Από την πλευρά της η FIFA τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε ηπείρους όπου οι χώρες έχουν λιγότερες ευκαιρίες για να αναδυθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει εδραιώσει τη σχέση της με την CONMEBOL, την αντίστοιχη της Νοτίου Αμερικής, με την οποία ανακοίνωσε σήμερα (28/9) τα εγκαίνια του «International Super Cup» μεταξύ των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Κόπα Αμέρικα.

Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί το 2022, μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής.