FIFA-UEFA: Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Ινφαντίνο και Τσεφέριν

Εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του ποδοσφαίρου αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την αποψινή συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους της FIFA και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσεφέριν αντίστοιχα.

FIFA-UEFA: Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Ινφαντίνο και Τσεφέριν

Το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση θα είναι η ιδέα διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και η μεταρρύθμιση στο ποδοσφαιρικό καλαντάρι που πρότεινε η διεθνής ομοσπονδία και βρίσκεται ήδη υπό μελέτη, με προοπτική έγκρισης τον Δεκέμβριο.

Οι θέσεις είναι πολύ μακρινές, καθώς η UEFA φοβάται ότι το νέο καλαντάρι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διοργανώσεις της. Το ενιαίο παράθυρο για τα προκριματικά που παρουσίασε η FIFA θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Nations League, στο οποίο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει στοιχηματίσει πολλά.

Επιπλέον, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο έτη «μετατοπίζει» το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε... περίεργα χρόνια, με πρώτο άμεσο αποτέλεσμα το πρόβλημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2028, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί εν μέρει.

Η UEFA μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της CONMEBOL στο θέμα, όπως και στους συλλόγους και στους γιατρούς που που ανησυχούν για τον υπερβολικό αριθμό αγώνων στους οποίους θα μπορούσαν να υποβληθούν οι παίκτες, εκτός από τη βέβαιη απώλεια αξίας εθνικών και ηπειρωτικών πρωταθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι άλλες ήπειροι αυτή τη στιγμή φαίνονται να τάσσονται υπέρ της πρότασης της FIFA.