Φενέρμπαχτσέ: «Διπλό» κορυφής στην Τουρκία πριν τον Ολυμπιακό (1-2) (highlights)

Η Φενέρμπαχτσέ κέρδισε 2-1 εκτός έδρα την Χαταϊσπόρ για την 7η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, πριν τον αγώνα της Πέμπτης (30/9) κόντρα στον Ολυμπιακό στην Πόλη για το Europa League. Ξεκούρασε παίκτες ο προπονητής Βίτορ Περέιρα.

Φενέρμπαχτσέ: «Διπλό» κορυφής στην Τουρκία πριν τον Ολυμπιακό (1-2) (highlights)

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος σκαρφάλωσε η Φενέρμπαχτσέ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League νίκησε 2-1 την Χαταϊσπόρ στην Αντιόχεια στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής στον θεσμό, στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τον αγώνα της Πέμπτης (30/9) κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας για την δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο συγκεκριμένο ματς στην Αντιόχεια ο προπονητής της «Φενέρ», Βίτορ Περέιρα, πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του προκειμένου να ξεκουράσει όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες. Έτσι, έριξε στο ματς τον Χακάν Γιαντάς αντί του Αζίζ, τον Μουχάμεντ Γκιουμούσκαγια στη θέση του Οσαγί Σάμουελ και τον Μπερίσα αντί του Μεσούτ Οζίλ.

Ο τελευταίος μπήκε τελικά στο παιχνίδι ως αλλαγή για τα τελευταία λεπτά της συνάντησης, όπως επίσης και ο Δημήτρης Πέλκας που αρχικά ήταν στον πάγκο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η «Φενέρ» έβαλε τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο κιόλας μισάωρο της συνάντησης όταν από δύο ασίστ του Ένερ Βαλένσια ο Ντιέγκο Ρόσι έγραψε το 0-1 στο 17’ και ο Νοβάν το 0-2 στο 29’. Στην συνέχεια το μόνο που κατάφερε η Χαταϊσπόρ ήταν να μειώσει στο 70’ με τον Σεν Λουί για το τελικό 1-2.

Η Φενέρμπαχτσέ παρατάχθηκε με σχήμα 3-4-3 και αγωνίστηκε με τους

Μπαγίντιρ, Νοβάκ, Μιν Τζάε Κιμ, Σαλάι, Καντίογλου, Χακάν Γιαντάς (61’ Μ. Κρέσπο), Λ. Γκουστάβο, Μουχάμεντ Γκιουμούσκαγια (86’ Οζίλ), Μπερίσα (76’ Ντούρσαν), Ντ. Ρόσι (86’ Πέλκας), Ε. Βαλέντσια (61’ Οσαγί Σάμουελ).

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σόσα, Ναζίμ, Τισεράν, Ιρφάν Τσαν, Μίχα Ζάιτς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.