Premier League: Η Άρσεναλ «αφεντικό» στο βόρειο Λονδίνο, 3-1 την Τότεναμ (hls)!

Η Άρσεναλ πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ και κέρδισε (3-1) τα «σπιρούνια» στο ντέρμπι του βορείου Λονδίνου για την 6η αγωνιστική της Premier League. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία της Premier League

Premier League: Η Άρσεναλ «αφεντικό» στο βόρειο Λονδίνο, 3-1 την Τότεναμ (hls)!

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο τοπικό ντέρμπι του βορείου Λονδίνου με αντίπαλο την Τότεναμ. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν την «αιώνια» αντίπαλό τους με το ευρύ 3-1 και διεύρυναν το εντός έδρας αήττητό τους στα ματς κόντρα στα «σπιρούνια» που κρατάει από τον Νοέμβρη του 2010 – όταν το 2-0 της Άρσεναλ στο 27’ έγινε τελικά 2-3.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είχε σκοράρει μόλις δύο φορές στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια της στην Premier League (!), εν τούτοις απέναντι στην Τότεναμ πέτυχε τρία γκολ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο στο «Έμιρεϊτς»! Στο 12’ ήρθε το 1-0 από τον Εμίλ Σμιθ Ρόου, πριν ο Ομπαμεγιάνγκ γράψει το 2-0 στο 27’, ενώ ο Σακά ανέβασε στο 34’ τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη η Τότεναμ είχε ευκαιρίες για να μειώσει με τον Χάρι Κέιν, ο ποίος συμπλήρωσε 250 συμμετοχές στην κατηγορία. Το γκολ για τα «σπιρούνια» ήρθε τελικά στο 79’ από τον Σον για το τελικό 3-1 και ο σύλλογος δεν αποσόβησε την τρίτη σερί του ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτές κόντρα στις επίσης λονδρέζες Κρίσταλ Πάλας και Τσέλσι (με σκορ 3-0).

Το πρώτο τέρμα του Ραούλ Χιμένες μετά το χτύπημα, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του, στο κεφάλι κι από τον Οκτώβρη της περασμένης σεζόν έδωσε στη Γουλβς τη νίκη, με το μίνιμουμ σκορ, στο Σαουθάμπτον στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 6ης αγωνιστικής της Premier League.

Τα υπόλοιπα για τους «λύκους» ανέλαβε ο (γνώριμος, λόγω Ολυμπιακού) γκολκίπερ Ζοσέ Σα που είχε σταματήσει, νωρίτερα, σε τρεις περιπτώσεις τους «αγίους».

Οι οποίοι δεν κατάφεραν ν' αντιδράσουν μετά το γκολ και παραμένουν δίχως επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό από την Τότεναμ στο Λιγκ Καπ.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μετά τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε η σειρά της Λίβερπουλ να μην γευτεί τη χαρά της νίκης στην έκτη αγωνιστική. Η ομάδα του Κλοπ αν και προηγήθηκε δύο φορές τελικά έμεινε στο 3-3 με την Μπρέντφορντ. O Kώστας Τσιμίκας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ούτε το εμπόδιο της Νόριτς ήταν ικανό για να σταματήσει την πορεία της Έβερτον στο φετινό πρωτάθλημα. Τα «ζαχαρωτά» με πέναλτι του Τάουνσεντ και γκολ του Ντουκουρέ νίκησαν τα «καναρίνια», με τους Τζόλη και Γιαννούλη να παιρνούν στο παιχνίδι ως αλλαγή.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη… των πρωταθλητών με αντίπαλο την Τσέλσι για την 6η αγωνιστική της Premier League. Οι «πολίτες» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κέρδισαν 1-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης «μπλε» και τους υποχρέωσαν στην πρώτη τους ήττα την φετινή σεζόν στην κατηγορία.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στους πρωταθλητές Αγγλίας, καθώς έγινε ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ιστορία του συλλόγου βάση νικών, φτάνοντας τις 221 σε 303 παιχνίδια, προσπερνώντας έτσι την επίδοση του Λες ΜακΝτόουαλ με 220. Το νικητήριο γκολ της Σίτι στο ματς με την Τσέλσι πέτυχε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 53’ έπειτα από κόντρα στο πόδι του Ζορζίνιο, ενώ οι λονδρέζοι βρήκαν δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λουκάκου αλλά το τέρμα του Βέλγου ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Την ίδια στιγμή, την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά την επιστροφή και του Έντινσον Καβάνι στην αγωνιστική δράση, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν 1-0 από την Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ» και έχασαν έδαφος στην βαθμολογία. «Δήμιος» για την ομάδα του Σόλσκιερ ήταν ο Κόρτνι Χάουζε, που σκόραρε στο «Θέατρο των Ονείρων» στο 88’. Η Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να αποσοβήσει την ήττα στο 93’, αλλά ο Μπρούνο Φερνάντες δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την βούλα του πέναλτι.

To προφίλ της έκτης αγωνιστικής:

Σάββατο (25/9)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα 0-1

(88' Χάουζε)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

(53' Ζεσούς)

Έβερτον - Νόριτς 2-0

(29' πεν. Τάουνσεντ, 77' Ντουκουρέ)

Λιντς - Γουέστ Χαμ 1-2

(19' Ραφίνια - 67' αυτ. Φίρπο, 90' Μιχάιλ Αντόνιο)

Λέστερ - Μπέρνλι 2-2

(37', 85' Βάρντι - 12' αυτ. Βάρντι, 40' Κορνέτ)

Γουότφορντ - Νιούκαστλ 1-1

(72' Σαρ - 23' Λονγκσταφ)

Μπρέντφορντ - Λίβερπουλ 3-3

(27' Πίνοκ, 63' Γιάνελτ, 82' Βίσα - 31' Ζότα, 55' Σαλάχ, 67' Τζόουνς)

Κυριακή (26/9)

Σαουθάμπτον - Γουλβς 0-1
(61' Χιμένες)

Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1

(12’ Σμιθ-Ρόου, 27’ Ομπαμεγιάνγκ, 34’ Σακά – 79’ Σον)

Δευτέρα (27/9)

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον (22:00)

Η βαθμολογία