IFFHS: Τρίτος ο Κούδας, 15ος ο Χατζηπαναγής στους γηραιότερους που έπαιξαν σε διεθνή αγώνα (pic)!

Δύο Έλληνες παικταράδες του παρελθόντος, οι Γιώργος Κούδας και Βασίλης Χατζηπαναγής, βρίσκονται στους 15 πρώτους της κατάταξης της IFFHS με τους γηραιότερους ποδοσφαιριστές που πάτησαν το χορτάρι για διεθνή αγώνα.

IFFHS: Τρίτος ο Κούδας, 15ος ο Χατζηπαναγής στους γηραιότερους που έπαιξαν σε διεθνή αγώνα (pic)!

Με μία φωτογραφία του Γιώργου Κούδα (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ) δίπλα στον Γιόχαν Κρόιφ (με τη φανέλα του Άγιαξ) και με αφορμή το κατόρθωμα του Ρόνι Μπρουνσβάικ, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) δημοσίευσε σήμερα (23/9) την κατάταξη των γηραιότερων ποδοσφαιριστών στον κόσμο όλων των εποχών, που συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες (με εθνική ομάδα ή σύλλογο).

Η σχετική κατάταξη έχει στην κορυφή της τον Ρόνι Μπρουνσβάικ, ο οποίος αγωνίστηκε με την Ίντερ Μενγκοταπόε από το Σουρινάμ στον αγώνα της CONCACAF League, σε ηλικία 60 ετών και 198 ημερών.

O Μπρουνσβάικ, αντιπρόεδρος του Σουρινάμ, αγωνίστηκε για 54 λεπτά φορώντας τη φανέλα με τον αριθμό 61, με την ομάδα του ωστόσο να συντρίβεται εντός έδρας με σκορ 6-0. Έτσι ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Ζορζ Γουεά που έπαιξε το 2018 σε φιλικό αγώνα με τη Λιβερία, όταν ήταν 51 ετών.

Μεταξύ 15 παικτών της κατάταξης με ηλικία 45+ ετών, μόνο ο Μπρουνσβάικ το έχει κάνει σε επίπεδο συλλόγων, ενώ οι άλλοι 14 το έπραξαν με την εθνική ομάδα.

Ανάμεσα στους «15» της κατάταξης της IFFHS βρίσκονται ο Γιώργος Κούδας και ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Ο Κούδας, που είναι τρίτος στην κατάταξη, αγωνίστηκε σε ηλικία 48 ετών και 301 ημερών στις 20/9/1995 στην φιλική ήττα (0-2) από τη Γιουγκοσλαβία, και ο Χατζηπαναγής, 15ος στην κατάταξη, έπαιξε σε ηλικία 45 ετών και 49 ημερών, στις 14/12/1999 στο φιλικό με την Γκάνα (1-1).