La Liga: Oύτε στο Κάντιθ σήκωσε κεφάλι η Μπαρτσελόνα (0-0)!

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στην ισοπαλία (0-0) και κόντρα στην Κάντιθ, παίζοντας από το 65' με παίκτη λιγότερο, λόγω μιας αποβολής - εφεύρεσης του Φρένκι Ντε Γιονγκ. Αποβολή και για τον Κούμαν που η θέση του παραμένει επισφαλής...   

La Liga: Oύτε στο Κάντιθ σήκωσε κεφάλι η Μπαρτσελόνα (0-0)!

Μακριά από τη νίκη για 3ο σερί ματς έμεινε η Μπαρτσελόνα.

Μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League και την ισοπαλία με την Γρανάδα εντός έδρας (1-1) ήρθε κι η «λευκή» στο Κάντιθ.

Το πρώτο ματς που οι «μπλαουγκράνα» τη φετινή σεζόν κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν, γιατί «πέταξαν» ένα πρώτο μέρος και όταν ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος είχαν τον Ντεπάι μοιραίο, να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες και να τον σταματά άλλη μια φορά ο αντίπαλος κίπερ.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Φρένκι Ντε Γιονγκ δέχθηκε σε 4 λεπτά δύο κίτρινες κάρτες με τη δεύτερη να είναι ...εφεύρεση του διαιτηρή Ντελ Σέρο Γκράντε που στο φινάλε απέβαλλε και τον Ρόναλντ Κούμαν που δεν θα κάτσει στον πάγκο κόντρα στη Λεβάντε.

Αν είναι ακόμη προπονητής της Μπαρτσελόνα ως την Κυριακή...

Από την πλευρά της η Κάντιθ για τρίτο σερί ματς δεν έχασε από την Μπάρτσα, αφού πέρσι μετρούσε μια νίκη και μια ισοπαλία με τους Καταλανούς και στο τελευταίο ημίωρο με παίκτη παραπάνω είχε την ευκαιρία για να πάρει το ματς αλλά ο Τερ Στέγκεν την σταμάτησε όσες φορές χρειάστηκε...

Νωρίτερα, με νικήτριες τις φιλοξενούμενες ολοκληρώθηκαν τα δύο πρώτα ματς της τρίτης μέρας διεξαγωγής της 6ης αγωνιστικής της La Liga.

Εκεί όπου η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η ...συνονόματη της, Ρεάλ Μπέτις, επιβληθηκαν με τριάρες σε Γρανάδα και Παμπλόνα, αντίστοιχα, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν επικράτησε με 3-2 στη Γρανάδα της τοπικής ομάδας, η οποία προερχόταν από το 1-1 με την Μπαρτσελόνα (εκτός έδρας), επιστρέφοντας στις επιτυχίες κι αφήνοντας, τους, δίχως τρίποντο στη φετινή σεζόν, Ανδαλουσιάνους, στην επικίνδυνη ζώνη.

Πρωταγωνιστής των Βάσκων - που παρότι έχαναν ως το 52', ανέβηκαν τρίτοι! - ο Ελουστόντο, ο οποίος σκόραρε δις δυσκολεύοντας τη ζωή του αντίπαλου προπονητή Ρόμπερτ Μορένο (σ. τα... άκουσε από την κερκίδα) κι απαλλάσοντας από τον τίτλο του μοιραίου τον συμπαίκτη του Γκεβάρα, που είχε αυτογκόλ και παραχώρησε πέναλτι (επί του Μπάκα) για το 2-2...

Tην ίδια στιγμή κι Μπέτις επέστρεφε στα τρίποντα νικώντας την Οσασούνα δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό 3-1 αφού τα δύο γκολ των Ανδαλουσιάνω ήρθαν μετά το 81'.

Έτσι οι «βερδιμπλάνκος» έφτασαν τα τέσσερα ματς άηττητοι και τα δύο διαδοχικά «διπλά» ανεβαίνοντας στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Τα ματς της Τρίτης και της Τετάρτης

Ούτε ένα γκολ δεν είχε δεχθεί στα 19 προηγούμενα παιχνίδια με την Χετάφε η Ατλέτικο στο «μικρό» ντέρμπι της Μαδρίτης ! Το έβαλαν οι γηπεδούχοι στο 45’ με τον Μίτροβιτς (με τη βοήθεια της γκέλας του γκολκίπερ Όμπλακ) σπάζοντας την τρομερή αρνητική παράδοση 10 ετών. Δεν ήταν αρκετό όμως, από τη στιγμή που στην άλλη πλευρά του γηπέδου βρισκόταν ο Λουίς Σουάρες.

Ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ, οδηγός της Ατλέτικο στον περσινό τίτλο, αναλαμβάνει και φέτος… δουλειά. Πρώτα στο 64’ προειδοποίησε στέλνοντας τη μπάλα στοπ δοκάρι και ακολούθως σκόραρε στο 78’ με προβολή και στο 91’ με κεφαλιά (1-2), με αποτέλεσμα η Ατλέτικο να ανέβει στην κορυφή, στο ξεκίνημα της έκτης αγωνιστικής στην La Liga.

Αντίθετα, η Χετάφε του κόουτς Μίτσελ υπέστη την έκτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και παραμένει εγκλωβισμένη στον πάτο της κατάταξης. Mε νίκες των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκαν και τα άλλα δύο ματς που σήκωσαν την αυλαία της αγωνιστικής. Η Ράγιο Βαγιεκάνο με πρωταγωνιστή τον Ραδαμέλ Φαλκάο άλωσε το «Σαν Μαμές» κερδίζοντας κι εκείνη 2-1 στο 90' την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι ανέβηκε 4η. Την ίδια στιγμή η Θέλτα κέρδιζε 2-0 στη Βαλένθια την Λεβάντε παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν.

Η Σεβίλη έβαλε τις βάσεις για να φτάσει σε μία άνετη νίκη επί της Βαλένθια από το πρώτο μέρος, όταν πέτυχε τρία γκολ σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά αγώνα, για να πάρει τελικά το τρίτο εφετινό της «τρίποντο» με 3-1 (έχει κι ένα ματς λιγότερο) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της La Liga.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας αιφνιδίασε στον απόλυτο βαθμό τις «νυχτερίδες» και προηγήθηκε με 3-0 στο 22΄ και παρά τη μείωση του σκορ από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο 31΄ με σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος κατάφερε να μην απειληθεί και να πάρει τη νίκη, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα (3-2-0).

Μετά από 3 ισοπαλίες και 2 ήττες η Εσπανιόλ «έσπασε το ρόδι» στην εφετινή σεζόν, επικρατώντας με 1-0 της Αλαβές, η οποία έχει 5 ήττες σε ισάριθμα ματς. Αφού του ακυρώθηκαν δύο γκολ στο 3΄ και 18΄ με την χρήση του VAR (σ.σ. ισάριθμα οφσάιντ), ο Ντε Τομάς «χτύπησε» για τρίτη φορά... και φαρμακερή στο 54΄ πετυχαίνοντας το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στην Βαρκελώνη.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (21/9)
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(45' Μίτροβιτς - 78' και 91' Λ. Σουάρες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(33' αυτ. Σισέ - 3' Γκαρσία, 90' Φαλκάο)

Λεβάντε – Θέλτα Βίγκο 0-2
(66' Άσπας, 85' Μέντες)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (22/9)
Εσπανιόλ – Αλαβές 1-0

(54' Ραούλ ντε Τόμας, πεν.)

Σεβίλλη – Βαλένθια 3-1

(3' Ντάριο Γκόμες, 15' Λάτο (αυτ.), 22' Ράφα Μιρ - 31' Ντούρο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα 6-1

Μπενζεμά (3', 78'), Ασένσιο (24', 29' 55'), Ίσκο (84') / Λι Κανγκ Ιν (25')

Βιγιαρεάλ – Έλτσε 4-1

Πίνο (5'), Τριγκέρος (39'), Ντανζουμά (60'), Μορένο (90'+4') / Μοχίκα (19')

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (23/9)
Γρανάδα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-3
(9' αυτ. Γκεβάρα, 70' πεν. Μίγια - 52', 82' Ελουστόντο, 60' Μίκελ Μερίνο)

Οσασούνα – Ρεάλ Μπέτις 1-3
(39' Κίκε Γκαρθία - 21' Κίκε Ερμόσο, 81' Χουάνμι, 93' Γουίλιαν Ζοσέ)

Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-0

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ