Λεβαντόφσκι: Πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» (pic)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε στα χέρια του το βραβείο έχοντας σκοράρει 41 γκολ στην Bundesliga και ξεπερνώντας τον τεράστιο Γκερντ Μίλερ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή

Λεβαντόφσκι: Πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» (pic)

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για έναν από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες της σύγχρονης εποχής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα 41 γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Bundesliga τη σεζόν 2020-21 του εξασφάλισαν το «Χρυσό Παπούτσι» για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Πολωνός πήρε στα χέρια του το βραβείο σε τελετή που έλαβε χώρα σε αίθουσα της «Αλιάνζ Αρένα», όντας ο πρώτος από το γερμανικό πρωτάθλημα μετά τον... Γκερντ Μίλερ το 1972!

Υπενθυμίζεται όπως ο «Λέβα» ξεπέρασε πέρυσι το τεράστιο ρεκόρ του προσφάτως εκλιπόντος Μίλερ από την ίδια σεζόν κατά ένα γκολ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή τη μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και όλη την Μπάγερν. Δεν θα μπορούσα να κατακτήσω τέτοιους τίτλους χωρίς την υποστήριξή τους.

Στον αθλητισμό, όπως σε όλη τη ζωή, είναι ζωτικής σημασίας να εκτιμάει ο ένας τον άλλον, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, να συμπεριφέρεται πάντα ο ένας στον άλλον δίκαια και να προσπαθείς να είσαι πρότυπο για τους άλλους. Ως εκ τούτου, αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου κάθε μέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα έχουμε πετύχει μαζί ως ομάδα. Ευχαριστώ πολύ», είπε σε δηλώσεις του ο Πολωνός.