Ligue 1: Λύτρωση για την Παρί με Ικάρντι (2-1). Εκνευρίστηκε στην αλλαγή του ο Μέσι

Η Λιόν πάλεψε στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν (2-1), αλλά η χρυσή αλλαγή Μάουρο Ικάρντι έδωσε την λύση στο 93'. Εκνευρίστηκε στην αλλαγή του στο 76' ο Λιονέλ Μέσι. Η Μονακό αν και προηγήθηκε κόντρα στη Νις είδε την αντίπαλο της να κάνει την ανατροπή, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τον βαθμό (2-2). Η Μαρσέιγ κέρδισε την Ρεν (2-0) και παραμένει στα ψηλά στρώματα της κατάταξης.

Ligue 1: Λύτρωση για την Παρί με Ικάρντι (2-1). Εκνευρίστηκε στην αλλαγή του ο Μέσι

Η Παρί Σεν Ζερμέν στόχευε σε νίκη ουσίας και γοήτρου για να αφήσει πίσω της την γκέλα στο Champions League κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, και την πήρε διά πυρός και σιδήρου απέναντι στη Λιόν (2-1). Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, οι Παριζιάνοι με όλα τα αστέρια στη σύνθεσή τους είχαν επιθετική διάθεση, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκε να φθάσει το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να δώσει την λύση ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 82'. Νωρίτερα η Παρί είχε ισοφαρίσει με πέναλτι και μάλιστα το εκτέλεσε εύστοχα ο Νεϊμάρ, μην αφήνοντας τον Λιονέλ Μέσι να κάνει σεφτέ στα γκολ με την νέα του ομάδα. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Αργεντίνος σταρ έγινε αλλαγή στο 76', με τον Χακίμι να περνά στην θέση του και τον ίδιο να αποχωρεί εμφανώς εκνευρισμένος.

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Νις και τη Μονακό το οποίο έμεινε στο 2-2. Οι Μονεγάσκοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. Δεν κατάφεραν, ωστόσο να πάρουν τη νίκη, διότι στο 82' έχασαν πέναλτι. Η Νις έχασε την ευκαιρία έτσι να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μαρσέιγ ανέβασε ταχύτητες στο δεύτερο ημίχρονο, επιβλήθηκε της Ρεν (2-0) και εξακολουθεί να βρίσκεται στο κλαμπ των διεκδικητών του τίτλου. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Ναντ, η οποία έπειτα από τρεις σερί ήττες ξέσπασε στην έδρα της ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος, της Ανζέ (1-4).

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Μπορντό έσπασε το ρόδι. Κέρδισε εκτός έδρας 2-1 τη Σεντ Ετιέν που παραμένει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές (3 ήττες, 3 ισοπαλίες)

Με πρωταγωνιστή τον Χουάνγκ Ουί Τζο η Μπορντό πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Νοτιοκορεάτης άνοιξε το σκορ στο 7’ για να ισοφαρίσει (1-1) ο Καζρί στο 73’. Επτά λεπτά μετά ο Χουάνγκ Ουί Τζο χάρισε τη νίκη στην Μπορντό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, γράφοντας το 2-1, σε ένα ματς όπου το δεύτερο ημίχρονο διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Με γκολ του Φρανκόβσκι στο 74’ η Λανς πήρε το ντέρμπι, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να γνωρίζουν την τρίτη τους ήττα στη Ligue 1 σε σύνολο έξι αγωνιστικών.

Όλα αυτά βέβαια στη σκιά των επεισοδίων, καθώς οι οπαδοί της Λανς εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα για να προκαλέσουν τους οπαδούς της Λιλ αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Tη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Στρασμπούρ καθώς επικράτησε της Μετς με 3-0 εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγώνα και μάλιστα πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο όλα τους τα γκολ.

Το προφίλ της 6ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (17/9)

Στρασμπούρ - Μετς 3-0 (6' πεν. Αζόρκ, 26', 40' Ντιαλό)

Σάββατο (18/9)

Λανς - Λιλ 1-0 (74' Φρανκόβσκι)

Σεντ Ετιέν - Μπορντό 1-2 (73' Καζρί - 7', 80' Χουάνγκ Ουί Τζο)

Κυριακή (19/9)

Νις-Μονακό 2-2

52' Ντελόρ, 74' Μπουνταουί - 39' Γκολοβίν, 77' Φαν Γέντερ

Ανζέ - Ναντ 1-4

10' Τραορέ-3 Ζιρολό, 7' Μπλας, 24' Μουανί, 80' Μπλας.

Τρουά - Μονπελιέ 1-1

37' Τουζγκάρ-87' Σαβανιέ.

Κλερμόν - Μπρεστ 1-1

65' Ρασανί-52' Σαρντονέ.

Ρεμς - Λοριάν 0-0.

Μαρσέιγ - Ρεν 2-0

48' Ντιένγκ, 71' Χαρίτ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Λιόν 2-1

66' Νεϊμάρ, 93' Ικάρντι-54' Πακετά.

Η βαθμολογία: