Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτό είναι το «χρυσό» συμβόλαιο του Μέσι!

Η γαλλική εφημερίδα "L' Equipe" αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του «χρυσού» συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι καθαρές απολαβές των 110 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας και το κρυπτονόμισμα του συλλόγου, FG Token.

Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτό είναι το «χρυσό» συμβόλαιο του Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι θα κερδίσει 110 εκατομμύρια ευρώ καθαρά στην Παρί Σεν Ζερμέν, εάν εκπληρώσει το τριετές συμβόλαιο του με την γαλλική ομάδα. Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα "L'Equipe", αναλύοντας όλα τα πιθανά κέρδη του Αργεντινού σταρ στους Παριζιάνους.

Ο πρώην ηγέτης της Μπαρτσελόνα θα κερδίσει 30 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη σεζόν στο παριζιάνικο σύλλογο. Τα επόμενα δύο χρόνια, ο Μέσι θα δει τον μισθό του να αυξάνεται κατά 10 εκατομμύρια χάρη σε ένα μπόνους, που θα είναι «εξαργυρώσιμο» φυσικά, εάν ο Αργεντινός παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη δεύτερη και την τρίτη σεζόν.

Τα ποσά είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά που έχει συμφωνήσει ο Νεϊμάρ, ο οποίος πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2025, με την εξαίρεση ότι το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου δεν θα έχει αυξήσεις μισθών με την πάροδο των ετών.

Σε αυτά τα ποσά του Λιονέλ Μέσι, δεν περιλαμβάνουν τα μπόνους τόσο για τους συλλογικούς όσο και για τους ατομικούς στόχους που μπορούν να επιτύχουν ο Αργεντινός και η Παρί από τώρα έως το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, το πιο παράξενο επιμέρους στοιχείο του συμβολαίου του είναι ότι ένα μέρος της ετήσιας πληρωμής που θα λάβει ο Λέο, αφού η Παρί θα του πληρώνει ένα εκατομμύριο από αυτά τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο FG Token της Παρί ΣΖ, το κρυπτονόμισμα του συλλόγου.

Αυτός ο τρόπος πληρωμής θα δώσει στο γαλλικό σύλλογο κέρδος μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων ανά σεζόν χάρη στη συνεργασία που κάνει με το Crypto.com, το οποίο είχε αρχικά υπογράψει για λιγότερα χρήματα, αλλά η απροσδόκητη υπογραφή του Μέσι προκάλεσε σημαντική αύξηση.