Μπαρτσελόνα: «Σανίδα σωτηρίας» από την Goldman Sachs

Οι Καταλανοί κατάφεραν να συνάψουν συμφωνία με τη Goldman Sachs για σταδιακή αποπληρωμή του δανείου ύψους 595 εκ. ευρώ το οποίο πήραν για να καλύψουν τα τεράστια οικονομικά κενά

Μπαρτσελόνα: «Σανίδα σωτηρίας» από την Goldman Sachs

«Ανάσα οξυγόνου» για την Μπαρτσελόνα από την Goldman Sachs, που έδωσε στον καταλανικό σύλλογο τριετή περίοδο για να αποπληρώσει το δάνειο ύψους 595 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο του είχε χορηγήσει για να διευκολύνει την οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με αναφορές του El Confidencial, το δάνειο χωρίστηκε σε δύο δόσεις. Η πρώτη, ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ, δεν θα χρειαστεί να αρχίσει να αποπληρώνεται ως το καλοκαίρι του 2024, οπότε ο σύλλογος θα πρέπει να πληρώσει μόνο τόκους τα επόμενα τρία χρόνια.

Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να πληρωθεί κατά τη λήξη του δανείου, το 2032. Ωστόσο, το δάνειο υποχρεώνει την Μπαρτσελόνα να συμμορφωθεί με ορισμένες οικονομικές παραμέτρους που σχετίζονται με το χρέος και το μεικτό λειτουργικό περιθώριο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι πιστωτές είναι πεπεισμένοι ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Το δάνειο της Goldman Sachs χρησιμοποιείται από τον σύλλογο για να εξοφλήσει το πιο επείγον χρέος, που αφορά δεκάδες προμηθευτές, όπως και να καλύψει τις πληρωμές της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών.

Η Μπαρτσελόνα συσσώρευσε χρέος 1,350 δις ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, 15% περισσότερο από το προηγούμενο έτος, όταν ήταν στα 1,173 δις ευρώ.