Ligue 1: Δεύτερη νίκη η Λιόν, υψηλές «πτήσεις» η Νις, 2-0 τη Ναντ

Δεύτερη νίκη στη Ligue 1 για τη Λιόν (3-1 το Στρασβούργο). Η Νις επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Ναντ για την 5η αγωνιστική του Σαμπιονά και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία.

Ligue 1: Δεύτερη νίκη η Λιόν, υψηλές «πτήσεις» η Νις, 2-0 τη Ναντ

Η Λιόν κέρδισε εύκολα 3-1 το Στρασβούργο και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στη Ligue 1, με τον πρώην άσο της Λίβερπουλ, Σερντάν Σακίρι να κάνει το ντεμπούτο του. Μάλιστα σέρβιρε και το 2-0 στην επανάληψη με το Ντεναγιέρ να...καθαρίζει ουσιαστικά το ματς.

Στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του γαλλικού πρωταθλήματος βρέθηκε η Νις. Η ομάδα της Νίκαιας επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Ναντ για την 5η αγωνιστική στον θεσμό και διεύρυνε το αήττητό της στην κατηγορία. Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 75’ με τον Ντόλμπεργκ και στο 80’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Γκουιρί.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκίνησε με το παιχνίδι της Μονπελιέ κόντρα στη Σεντ Ετιέν. Οι "στεφανουά" δεν κατάφεραν ούτε την 5η αγωνιστική της Ligue 1 να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα παραμένοντας έτσι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Μονπελιέ από την πλευρά της πέτυχε τη δεύτερη νίκη της και πλησίασε ακόμα περισσότερο την πρώτη πεντάδα.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Μπορντό και Λανς με τους Γιρονδίνους να αγκαλιάζουν την ισοπαλία στο 88', αλλά με γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων γνώριζαν ακόμα μία ήττα και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ανζέ που ακολουθεί την Παρί στη βαθμολογία κατάφερε να πάρει τον βαθμό με γκολ στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το Σάββατο (11/9)

Να περάσει ο επόμενος! Η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε ξανά χωρίς Μέσι, Νεϊμάρ και Ράμος αλλά και χωρίς Ντι Μαρία, Παρέδες, αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να στήσει… πάρτι στο «Παρκ Ντε Πρενς» κόντρα στην Κλερμόν, της οποίας επικράτησε 4-0 για την 5η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι πρωτευουσιάνοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Ερέρα που σκόραρε δις (30’, 31’) βάζοντας τις βάσεις για το 5ο τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια. Τη σκυτάλη πήρε ο Κιλιάν Εμπαπέ που με γκολ στο 55ο λεπτό έκανε το 3-0 και έφτασε τα τέσσερα τέρματα στην εφετινή Σαμπιονά.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γκεγιέ στο 65’. Ανώμαλη… προσγείωση για τους φιλοξενούμενους που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Την Παρασκευή (10/9)

Πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες η Λιλ κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στη φετινή Ligue 1. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να δώσει συνέχεια στις νίκες, αφού γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τη Λοριάν με σκορ 2-1.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μία σπουδαία νίκη φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς και πιάνοντας στην τρίτη θέση την Κλερμόν. Η Λοριάν με αυτή τη νίκη της έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 16 αγώνων που έτρεχε η Λιλ, η οποία γι' ακόμα ένα ματς προβλημάτισε και δυσκολεύτηκε να φτιάξει φάσεις.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 10/9

Λοριάν-Λιλ 2-1

(7' Λοριέν, 87' Μοφί - 25' πεν. Γιλμάζ)

Σάββατο 11/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Κλερμόν 4-0

(Ερέρα 30', 31', Εμπαπέ 55', 65' Γκεγιέ).

Μονακό-Μαρσέιγ 0-2

Ντιένγκ (37', 60')

Κυριακή 12/9

Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν 2-0

32' Μαβιντιντί, 62' Ζερμέν

Μπορντό-Λανς 2-3

60' Μάνγκας, 88' Ονανά - 39' Κακουτά, 43' Μεντινά, 90+6 πεν. Σοτοκά

Μπρεστ-Ανζέ 1-1

62' πεν Φαβρ - 78' πεν. Μανγκανί

Μετς-Τρουά 0-2

50' Ροντρίγκες, 84' Τσαβαλερίν

Ρεν-Ρεμς 0-2

26' Εκιτικέ, 67' Κοφί

Ναντ-Νις 0-2

75’ Ντόλμπεργκ, 80’ Γκουιρί

Λιόν-Στρασμπούρ 3-1

(8' Ντεμπελέ, 64' Ντεναγιέρ, 87' Πακετά - 97' Ντιαλό)

Η βαθμολογία