Serie A: «Λύγισε» τη Βερόνα η Μπολόνια (1-0)

Η Μπολόνια επικράτησε 1-0 της Βερόνα και παρέμεινε αήττητη μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής. Με τέρμα του Ελ Σαράουι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ρόμα επικράτησε 2-1 της Σασουόλο. Με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να σκοράρει δις, η Μίλαν επικράτησε 2-0 της Λάτσιο στο «Σαν Σίρο».  Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής στην Serie A.

Serie A: «Λύγισε» τη Βερόνα η Μπολόνια (1-0)

Έχει ξεκινήσει ιδανικά η Μπολόνια. Οι «Ροσομπλού» δυσκολεύτηκαν απέναντι στη Βερόνα αλλά τελικά επικράτησαν με το μίνιμουμ σκορ (1-0) και παρέμειναν αήττητοι μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής της Serie A.

Σκόρερ για τους νικητές ο Σβάνμπεργκ με τέρμα στο 78ο λεπτό. Χωρίς πόντο παρέμεινε η Βερόνα που καλείται να «τρέξει» για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (12/9)

Αγχώθηκε αλλά... κέρδισε η Ρόμα. Το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 2-1 της ψυχωμένης Σασουόλο στο «Ολίμπικο» χάρης σε γκολ του Ελ Σαράρουι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στη Serie A.

Έτσι, έστω και δύσκολα, οι «τζιαλορόσι» έκαναν το απόλυτο. Ο Κριστάντε άνοιξε το σκορ για τους Ρωμαίους (37'), ο Τζούρισιτς στο 57ο λεπτό ισοφάρισε για τους «νεροβέρντι» αλλά ο Ελ Σαράουι έδωσε το... φιλί της ζωής στην ομάδα του στο 90+2'.

Υπέταξε τη Λάτσιο και φιγουράρει στην κορυφή η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» δεν άφησαν περιθώρια στους «λατσιάλι, νίκησαν 2-0 και μετρούν τρία τρίποντα σε ισάριθμα παιχνίδια στη Serie A. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός σκόραρε δις (45', 67') και έστειλε τη Μίλαν στο... ρετιρέ.

Την δεύτερη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές κατάκτησε η Ουντινέζε που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σπέτσια με 1-0. Η Τζένοα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και να νικήσει την Κάλιαρι με 3-2, ενώ η Τορίνο είχε εύκολο έργο απέναντι στην Σαλερνιτάνα με 4-0.

Αν και προηγήθηκε δύο φορές στο ματς η Ίντερ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σαμπντόρια. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό με σκορ 2-2.

Το Σάββατο (11/9)

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Φιορεντίνα μέσα στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα με 2-1 για την 3η αγωνιστική της Serie A και υποχρέωσε την αντίπαλό της στην παρθενική της ήττα τη φετινή σεζόν στην κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «βιόλα» ήταν ο Ντούσαν Βλάοβιτς που σκόραρε δις με πέναλτι (33’ και 49’), πριν μειώσουν οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Ντουβάν Ζαπάτα (65’).

Μάταια ήλπιζε η Γιουβέντους να βάλει ένα τέλος στο κακό της ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα του Καμπιονάτο, αφού ούτε η διακοπή για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 έμελλε να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Νάπολι «βύθισε» ακόμα περισσότερο την «Γηραιά Κυρία» στην απογοήτευση και τον προβληματισμό, καθώς την κέρδισε με ανατροπή 2-1 στον ιταλικό νότο για την 3η αγωνιστική της Serie A. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «παρτενοπέι» διεύρυναν το αήττητό τους και ξέφυγαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ αντίθετα οι «μπιανκονέρι» παραμένουν ακόμα χωρίς νίκη στον θεσμό.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των Ναπολιτάνων και ένα δικό του λάθος μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης έδωσε την ευκαιρία στη «Γιούβε» να ανοίξει το σκορ. Ο Έλληνας στόπερ θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα Οσπίνα, αλλά ο Μοράτα πρόλαβε και την έκλεψε πριν την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.

Η Νάπολι «απάντησε» τελικά στο 57’ με τον Πολιτάνο και ισοφάρισε σε 1-1. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού στο 85’ πέτυχε και την ανατροπή με τον Κουλιμπαλί που της χάρισε και το τρίποντο (2-1).

Νωρίτερα, η Βενέτσια κέρδισε 2-1 την Έμπολι και με το αποτέλεσμα αυτό πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ανρί (13’) και Οκερέκε (68’) βρήκαν δίχτυα για τους φιλοξενούμενους, πριν μειώσει η Έμπολι με πέναλτι του Μπαϊράμι (89’).

Το προφίλ της 3ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/9)
Έμπολι – Βενέτσια 1-2
(89’ πέν. Μπαϊράμι – 13’ Ανρί, 68’ Οκερέκε)

Νάπολι – Γιουβέντους 2-1
(57’ Πολιτάνο, 85’ Κουλιμπαλί – 11’ Μοράτα)

Αταλάντα – Φιορεντίνα 1-2

(65’ πέν. Ζαπάτα – 33’ πέν. και 49’ πέν. Βλάοβιτς)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (12/9)
Σαμπντόρια – Ίντερ 2-2

(33’ Γιοσίντα, 47’ Αουγκέλο - 18’ Ντιμάρκο, 44’ Μαρτίνες)

Σπέτσια - Ουντινέζε 0-1

(89' Σάμαρτζιτς)

Κάλιαρι - Τζένοα 2-3

(16' πεν. Ζοάο Πέδρο, 56' Τσεπιτέλι - 59' Ντέστρο, 69', 78' Φάρες)

Τορίνο - Σαλερνιτάνα 4-0

(45' Σανάμπρια, 65' Μπρέμερ, 87' Πομπεγκά, 90+1' Λούκιτς)


Μίλαν – Λάτσιο 2-0
(45', 67' Ιμπραϊμοβιτς)


Ρόμα – Σασουόλο 2-1
(37' Κριστάντε, 90+2' Ελ Σαράουι - 57' Ντζούρισιτς)

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (13/9)
Μπολόνια – Βερόνα 1-0
(78' Σβάνμπεργκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙA