Λουκ ντε Γιόνγκ: «Είμαι ο παίκτης που έψαχνε ο Κούμαν. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα» (vid)

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε και επίσημα πλέον τον Λουκ ντε Γιόνγκ, που απέκτησε από την Σεβίλλη την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Λουκ ντε Γιόνγκ: «Είμαι ο παίκτης που έψαχνε ο Κούμαν.  Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα» (vid)

Στα χρώματα της Μπαρτσελόνα ντύθηκε ο Λουκ ντε Γιόνγκ.

Οι Καταλανοί παρουσίασαν και επίσημα τον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος αποκτήθηκε από την Σεβίλλη την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν σε συμφωνία με τους Ανδαλουσιάνους για τον δανεισμό του 31χρονου επιθετικού, ο οποίος με τη μετακίνησή του στους Καταλανούς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

«Είναι εντυπωσιακό το ότι βρίσκομαι εδώ. Το μήνυμα του προπονητή (σ.σ. Ρόναλντ Κούμαν) ήταν ξεκάθαρο: ήθελε έναν παίκτη με διαφορετικό στιλ για την επίθεση και πιστεύω ότι θα ταιριάξω στην ομάδα. Έχω ήδη αποδείξει την ποδοσφαιρική μου ποιότητα σε υψηλό επίπεδο.

Έχω πολύ καλή σχέση με τον Μέμφις Ντεπάι που τον ξέρω από την Αϊντχόφεν και παίξαμε πολύ καλά μαζί. Καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας χωρίς να μιλάμε κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης. Ελπίζω να κάνουμε το ίδιο και εδώ. Επίσης γνωρίζω και τον Φρένκι ντε Γιόνγκ», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Λουκ ντε Γιόνγκ.

Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε πρόσφατα, απάντησε:

«Αισθάνομαι καλά. Είχα ένα πρόβλημα στο γόνατο. Εδώ και δύο με τρεις εβδομάδες δούλεψα με την ομάδα και πλέον αισθάνομαι έτοιμος. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα πλάνα του προπονητή για το επόμενο παιχνίδι, αλλά θα είμαι έτοιμος. Είμαι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που έψαχνε ο Κούμαν. Είναι το μεγαλύτερο βήμα που έκανα στην καριέρα μου. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο και με την άφιξή μου στην ομάδα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα».