Τσεφέριν: «Τέλος στη Super League, Μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια»

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί European Super League, ενώ το Μουντιάλ θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Τσεφέριν: «Τέλος στη Super League, Μουντιάλ κάθε τέσσερα χρόνια»

Μήνυμα σε όσους θέλουν τη δημιουργία της European Super League έστειλε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA εκτός από το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και στα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και θέλουν τη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Με όσα είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έβαλε τέλος σε κάθε σενάριο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί European Super League.

«Τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε σε φυσιολογικές καταστάσεις. Γι αυτό πρέπει να σταθούμε ενωμένοι μπροστά σε αυτό το ντροπιαστικό πλάνο της Super League. Ελπίζουμε ότι μπορεί να ήταν απλώς ένα επεισόδιο. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πρότυπο για το ποδόσφαιρο και να μείνουμε μαζί δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια», ανέφερε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν στις δηλώσεις του.

Όσον αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο είπε: «Νομίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει την αξία του ακριβώς επειδή διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα έχανε σε αξία. Οι σύλλογοι βρίσκονται σε καλά χέρια και το μέλλον θα είναι καλύτερο».