Ο Αζάρ, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μπρίαν Λάουντρουπ

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει ότι ο Μπρίαν Λάουντρουπ αποκάλυψε προσφάτως ότι ο Εντέν Αζάρ θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως τουλάχιστον του είπε ο διεθνής Βέλγος «κολλητός» του.

Ο Αζάρ, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μπρίαν Λάουντρουπ

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ μπορεί να μην είχε κάτι να ανακοινώσει στα μέλη της διοίκησής του και να ανέβαλε τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης (10 Ιουλίου ), αναφορικά με τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό των «μερένχες», αλλά δεν σημαίνει πως κάθεται με «σταυρωμένα τα χέρια». Στόχος του να καλύψει όσο καλύτερα γίνεται την θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος θα συνεχίσει την σταδιοδρομία του στην Γιουβέντους, μετά από 9 χρόνια μεγάλων επιτυχιών.

Ο κ. Πέρεθ έχει βάλει όλους τους ανθρώπους του, να του φέρουν ένα μεγάλο όνομα, κι αφού δεν προχώρησαν οι επαφές με Νειμάρ και Εμπαμπέ (δεν ήθελαν να φύγουν από την Παρί), τώρα κινείται τάχιστα για τον Βέλγο , μεσοεπιθετικό, Εντέν Αζάρ. Τον άσσο της Τσέλσι, ο οποίος μπορεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο να μην είχε ιδιαίτερα καλή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο στο 21ο Παγκόσμιο κύπελλο ήταν από τους κορυφαίους.

Μετά από 6 διαδοχικές σεζόν στην Λονδρέζικη ομάδα ο Αζάρ θεωρεί-όπως τουλάχιστον δήλωσε και στον Βέλγο φίλο και συνάδελφο, Κριστόφ Τερέ πως: «Έφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μετά από 6 υπέροχες περιόδους στην Τσέλσι, τώρα που φτάνει στο τέλος του το Παγκόσμιο κύπελλο, μπορώ να αποφασίσω αν θέλω να μείνω στο Λονδίνο ή να πάω μακριά. Βεβαίως την τελευταία λέξη θα την έχει η Τσέλσι, αν θέλουν να με αφήσουν να φύγω. Ξέρετε φυσικά ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός».

Ο Αζάρ δεν αναφέρθηκε απευθείας στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι δηλώσεις του αφήνουν ελάχιστο περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Η Τσέλσι φυσικά που έχει νέο προπονητή, τον Ιταλό, Μαουρίτσιο Σάρι, κάνει σαν… τρελή να τον κρατήσει κοντά της. Άλλωστε ο Αζάρ έχει άλλα 2 χρόνια συμβόλαιο μαζί της, αλλά γνωρίζει άριστα πως αποτελεί και μετεγγραφικό στόχο των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Μετά τις ομολογουμένως εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας είναι λογικό το κασέ του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να έχει εκτοξευθεί σε μεγάλα νούμερα. Σίγουρα το ποσό θα φτάσει κοντά στα 200 κ. ευρώ! Άλλωστε ήδη τα 100 εκ. ευρώ τα έχει δώσει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουβέντους οπότε δεν είναι μεγάλο θέμα για την Ρεάλ να βρει άλλα 100…

Ο Εντέν Αζάρ σημείωσε 3 γκολ , έδωσε δύο ασίστ, και γενικά ήταν ίσως ο κορυφαίος της εθνικής του ομάδας, η οποία κατέλαβε την 3η θέση, μετά την νίκη της στον «μικρό τελικό»με 2-0 επί της Αγγλίας (το δεύτερο γκολ δικό του). Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο άπαντες γνωρίζουν πως κυβερνάται από τη… θέληση των ποδοσφαιριστών. Αν ο Αζάρ αποφασίσει πως θέλει να φύγει, η Τσέλσι φέρεται απίθανο να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του. Φυσικά θα ζητηθεί και μία δίκαιη αποζημίωση. Όμως όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν όποιοι αποφάσισαν να φύγουν (Μάτιτς, Τσεχ, Μάτα, Ντε Μπρούινε κ.ά) στο τέλος έφυγαν γιατί μειώθηκε και η αντίσταση της ομάδας τους…

Τώρα φυσικά ο Αζάρ είναι λογικό να θέλει να πάει για λίγες ημέρες διακοπές και εκεί θα πάρει και τις αποφάσεις του, εκτός αν τον προλάβουν τα γεγονότα. Ο πρόεδρος της Ρεάλ άλλωστε θέλει όσο πιο γρήγορα να κάνει την δική του μεγάλη κίνηση.

Ο Μπρίαν Λάουντρουπ

Για την κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης ο πρώτος που μίλησε ήταν ο παλιός διεθνής δανός, ακραίος επιθετικός και φίλος του Εντέν, Μπρίαν Λάουντρουπ (είχε αγωνισθεί και στην Τσέλσι). Χαρακτηριστικά ο Λάουντρουπ είπε στην Κροατική εφημερίδα «Sportske Novosti»: «Μίλησα με τον Εντέν Αζάρ πριν από λίγες ημέρες, προετοιμάζεται για μια μετακίνηση στη Ρεάλ Μαδρίτης και είναι μια καλή κίνηση τόσο για αυτόν όσο και για τη Ρεάλ».

Ο Εντέν Αζάρ γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1991 στο Λα Λουβιέ. Έχει ύψος 1.73μ. και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Τσέλσι. Είναι παντρεμένος με την Νατάσα Βαν Χόνακερ από το 2012. Ο ετήσιος μισθός του ανέρχεται σε 10, 4 εκ .λίρες τουτέστιν 11.323 εκ. ευρώ! Έτσι όπως τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον μας είχε στραφεί στην υπόθεση «Κ .Ρονάλντο- Γιουβέντους» τώρα το νέο επεισόδιο ακούει στο όνομα Εντέν Αζάρ…

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo