Ανακοίνωσε τον Ζερόμ Μπόατενγκ η Λιόν

Στη Λιόν θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ζερόμ Μπόατενγκ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου. Διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Γερμανός αμυντικός.

Ανακοίνωσε τον Ζερόμ Μπόατενγκ η Λιόν

Στα γαλλικά γήπεδα βρήκε ποδοσφαιρική «στέγη» ο Ζερόμ Μπόατενγκ.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου και ήρθε σε συμφωνία με την Λιόν, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο 33χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «λιονέ» και θα αποτελέσει μια ακόμα επιλογή στα μετόπισθεν της ομάδας του Πίτερ Μπος.

Ο Μπόατενγκ, που κατά την διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε επίσης σε Χέρτα, Αμβούργο και Μάντσεστερ Σίτι, φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν για δέκα χρόνια (2011-2021) και στο διάστημα της πορείας τους στους Βαυαρούς πήρε μέρος σε 363 ματς με απολογισμό 10 γκολ και 25 ασίστ.

Μεταξύ άλλων κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα, όπως επίσης δύο Champions League και ισάριθμα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Η Λιόν με την σειρά βρίσκεται την τρέχουσα σεζόν στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα του γαλλικού πρωταθλήματος, έχοντας πανηγυρίσει μόλις μία νίκη στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της στον θεσμό.