Γκουαρντιόλα: Μετά την Σίτι θέλω ν' αναλάβω Εθνική, της Ν. Αμερικής για να ζήσω το Κόπα Αμέρικα!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποκάλυψε ότι μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Μάντσεστερ Σίτι θα επιδιώξει να ξεκουραστεί αλλά και να δουλέψει σε μια Εθνική ομάδα κατά προτίμηση της Ν. Αμερικης προκειμένου να βιώσει την εμπειρία του Copa America!

Γκουαρντιόλα: Μετά την  Σίτι θέλω ν' αναλάβω Εθνική, της Ν. Αμερικής για να ζήσω το Κόπα Αμέρικα!

Mακροπρόθεσμα είναι τα σχέδια του Πεπ Γκουαρντιόλα και ξεπερνούν (κατά πολύ...) την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Ο Καταλανός μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε πως μετά το πέρας της συνεργασίας του με τους «πολίτες» θα ήθελε να ξεκουραστεί και να αναλάβει μία εθνική ομάδα, ακόμη και απ' τη Λατινική Αμερική.

Σε εκδήλωση για την XP Investimentos, ο Ίβηρας αποκάλυψε τα μελλοντικά πλάνα του που περιλαμβάνουν το να προπονήσει μία εθνική ομάδα, ούτως ώστε να ζήσει την εμπειρία του Copa America.

«Το επόμενο βήμα είναι μία εθνική ομάδα. Μετά από επτά χρόνια σε μία ομάδα χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Θα πρέπει να σταματήσω για λίγο, να δω τι έχω πετύχει. Και σ' αυτή τη διαδικασία, θα ήθελα να κοουτσάρω μία εθνική απ' τη Λατινική Αμερική, ή απ' την Ευρώπη. Θέλω να συμμετέχω στο Copa America, θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα είναι η Εθνική Βραζιλίας (παρότι πολλάκις έχει ακουστεί για τον πάγκο της...) όταν ρωτήθηκε για την «σελεσάο» υπογραμμίζοντας πως πάντα θα έχει κάποιον γηγενή προπονητή.

Ακολούθως μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σύνολο του Τίτε.

«Πιστεύω πως πάντα προπονητής στη Βραζιλία θα είναι Βραζιλιάνος. Δεν βλέπω κάποιον ξένο σ' αυτή την ομάδα. Αν με ρωτάτε για τη εθνική του Τίτε είναι φανταστική. Κάποιοι εξ αυτών είναι παίκτες μου, κάποιοι αντίπαλοι, αλλά είναι φανταστικοί...»