Bundesliga: Δύσκολη νίκη για τη Μπάγερν, 3-2 την Κολωνία (highlights)

Η Μπάγερν κατέκτησε την πρώτη της φετινή νίκη στη Bundesliga νικώντας με 3-2 την Κολωνία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και τα highlights.

Bundesliga: Δύσκολη νίκη για τη Μπάγερν, 3-2 την Κολωνία (highlights)

Η Μπάγερν Μονάχου αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση της Κολωνίας με 3-2. Ο Λεβαντόφσκι στο 50' και ο Γκνάμπρι στο 57' σκόραραν για το 2-0 των Βαυαρών.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τα γκολ των Μοντεστ και Ουτ. Τη λύση για τους πρωταθλητές Γερμανίας έδωσε ξανά ο Γκνάμπρι με ωραίο σουτ στο 71ο λεπτό.

Δίχως νικητή, αλλά με χορταστικό θέαμα, έληξε το πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 2ης αγωνιστικής της Bundesliga.

H Xoφενχάϊμ νικώντας, εντός έδρας, την Ουνιόν Βερολίνου, θα έπανε την Βόλφσμπουργκ στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά οι πρωτευουσιάνοι όχι μόνο προηγήθηκαν, αλλά παρότι έπεσαν θύματα ανατροπής κατάφεραν να μείνουν αήττητη με τη δεύτερη ισοπαλία τους σ' ισάριθμα ματς .

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γκίσελμαν στο 10ο λεπτό με αριστερό σουτ, για να έρθει η απάντηση των γηπεδούχων, τέσσερα λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Ακπογκούμα μετά τη σέντρα του Στίλερ.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο ημίωρο με τον Λάρσεν με δεξί σουτ μετά την ασίστ του Κράμαριτς, αλλά οι Βερολινέζοι «ξαναχτύπησαν» στο ξεκίνημα της επανάληψης (47ο λεπτό) με τον Αβονίγι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Tα ματς του Σαββάτου

Με τον πιο εμφατικό τρόπο πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη Bundesliga η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» συνέτριψαν 4-0 τη Γκλάντμπαχ - αναμέτρηση που έριξε την αυλαία στο σαββατιάτικο πρόγραμμα - και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο.

Έτσι, οι νικητές, μαζί με την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ουνιόν στο Βερολίνο, έφτασαν τους 4β., ενώ οι ηττημένοι έμειναν στον 1β., που πήραν στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.

Νωρίτερα το Σάββατο (21/8):

Tην πρώτη της ήττα, στην τρέχουσα Bundesliga, υπέστη η Μπορούσια Ντόρτμουντ στη , μόλις, αγωνιστική χάνοντας με 2-1 από την Φράιμπουργκ εκτός έδρας.

Οι Βεστφαλοί δεν έδειξαν να έχουν συνέλθει από την ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ, από την Μπάγερν Μονάχου (1-3) μεσοβδόμαδα, ενώ για τα «γεράκια» αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο επί των Βεστφαλών και μόλις πέμπτο στην ιστορία τους.

Στο 6ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Γκρίφο κι αφού οι Χάαλαντ, Μάλεν και Μπέλιγχαμ δεν βρήκαν στόχο, η Φράιμπουργκ, έφτασε στο 2-0 με τον Σάλαϊ (53').

Έξι λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς με το αυτογκόλ του Κεϊτέλ, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο.

Το «δύο στα δύο», αντίθετα, πέτυχε η Βόλφσμπουργκ, η οποία νίκησε, με το ίδιο σκορ, κι ανατροπή τη Χέρτα στο Βερολίνο.

Οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Λουκεμπάκιο με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Όμως, οι «λύκοι» έφεραν τα πάνω-κάτω σε 14 λεπτά από το 74' έως το 88'.

Την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγύρισε η Μπόχουμ, επικρατώντας 2-0 της Μάιντς. Ο Χόλτμαν μ' απίθανη ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πόλτερ.

Βασικός για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90άλεπτο, ενώ ως αλλαγή μπήκε στο παιχνίδι ο Κώστας Σταφυλίδης στο 71', πραγματοποιώντας την πρώτη του συμμετοχή μετά από 19 ολόκληρους μήνες.

Από εκεί κει πέρα, η Άιντραχτ δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Άουγκουσμπουργκ, παραχωρώντας 0-0, ενώ ισόπαλο, αλλά με σκορ 1-1 έληξε και το παιχνίδι της Γκρόιτερ Φιρτ με την Αρμίνια Μπίλεφελντ.
|

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον εντός έδρας αγώνα με την Στουτγκάρδη η Λειψία για την δεύτερη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Σζοσμποσλάι άνοιξε το σκορ στο 38', ενώ ο ίδιος παίκτης στο 52' έγραψε το 3-0 ύστερα από το γκολ που πέτυχε ο Φόρσμπεργκ ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης διαμόρφωσε στο 65ο λεπτό ο Αντρέ Σίλβα με εκτέλεση πέναλτι. Από πλευράς φιλοξενούμενων δεν υπήρξε κάποια αντίδραση γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στη φετινή Bundesliga.

Το προφίλ της δεύτερης αγωνιστικής:

Παρασκευή (20/8)

Λειψία - Στουτγκάρδη 4-0 (38', 52' Σζοσμποσλάι, 46' Φόρσμπεργκ, 65' πεν. Σίλβα)

Σάββατο (21/8)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 0-0

Φράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(6’ Γκρίφο, 53’ Σάλαϊ - 59’ αυτ. Κάιτελ)

Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 1-2
(60’ πεν. Λουκεμπάκιο - 74’ Μπακού, 88’ Ενμεσά)

Μπόχουμ-Μάιντς 2-0
(21’ Χόλτμαν, 56’ Πόλτερ)

Γκρόιτερ Φιρτ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1
(50’ πεν. Αργκότα - 45’ Κλος)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ 4-0
(3’ αυτ. Ζόμερ, 8’ Σικ, 55’ Ντιαμπί, 87’ Αμίρι)

Κυριακή (22/8)

Χόφενχαϊμ - Ουνιόν Βερολίνου 2-2
(14' Aκπογκουμα, 30' Λάρσεν - 10' Γκίσελμαν, 47' Αβονίγι)

Μπάγερν Μονάχου - Κολωνία 3-2

(50' Λεβαντόφσκι, 57', 71' Γκνάμπρι - 60' Μόντεστ, 62' Ουτ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ