Μπαρτελόνα: Κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής της αξίας κατά πολλά εκατομμύρια

Τεράστια θα είναι η πτώση της αγοραστικής αξίας της Μπαρτσελόνα μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις.

Μπαρτελόνα: Κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής της αξίας κατά πολλά εκατομμύρια

Πέρα από το κύρος του κλαμπ, η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να προκαλέσει και τεράστια οικονομική ζημιά στον σύλλογο της Καταλωνίας, σύμφωνα με την έκθεση «Brand Finance Football 50/2021».

Το πόρισμα της εν λόγω έκθεσης αναμένεται να κοστίσει συνολικά 137 εκατομμύρια ευρώ στην αγοραστική αξία της Μπάρτσα, μια πτώση της τάξης του 11% σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμηση του κλαμπ, που ανέρχεται στα 1,266 δις ευρώ.

Ειδικότερα, υπολογίζεται πως η... χασούρα στα εμπορικά εισοδήματα του καταλανικού κλαμπ θα είναι περίπου 77 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις εισπράξεις των «μπλαουγκράνα» τις ημέρες των αγώνων, υπολογίζεται πως η ζημιά θα είναι 17 εκατ. ευρώ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της «Brand Finance» στην Ισπανία, Τερέζα ντε Λέμους, είπε εξήγησε σχετικά:

«Η παρουσία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα επέτρεψε αναμφίβολα στον σύλλογο να προσελκύσει οπαδούς, συνδρομητές, καλύτερους παίκτες, προπονητές, επιχειρηματικές συμφωνίες και να κερδίσει τρόπαια. Η αποχώρησή του μπορεί να κοστίσει πολύ στον σύλλογο και να προκαλέσει μια οδυνηρή πτώση της αξίας της».