Super Cup Ολλανδίας: Θρίαμβος για Αϊντχόφεν, διέλυσε 4-0 τον Άγιαξ!

Η Αϊντχόφεν ήταν η θριαμβεύτρια του ολλανδικού Super Cup, καθώς συνέτριψε με 4-0 τον Άγιαξ στον τελικό που έγινε το Σάββατο στη «Johan Cruyff Arena».

Super Cup Ολλανδίας: Θρίαμβος για Αϊντχόφεν, διέλυσε 4-0 τον Άγιαξ!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 19χρονο Νόνι Μαντουέκε, η Αϊντχόφεν έκανε... φύλλο και φτερό τον Άγιαξ στον σαββατιάτικο (7/8) τελικό του Super Cup Ολλανδίας, επικρατώντας με σκορ 4-0 για να κατακτήσει εμφατικά το τρόπαιο!

Ο πιτσιρικάς Άγγλος φορ πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της PSV στο 2' και στο 29', ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη νίκη. Ο «Αίας» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί δυναμικά στο ματς στο 13', όταν ο Σεμπάστιαν Χάλερ αστόχησε σε πέναλτι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 40' αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο Νίκολας Ταλιαφίκο, αφήνοντας τον Άγιαξ με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Η Αϊντχόφεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική της υπεροχή, σκοράροντας άλλες δύο φορές με τους Γιόρμπε Φέρτεσεν στο 76' και Μάριο Γκέτσε στο 89', για να φτάσει έτσι στο θριαμβευτικό 4-0 και στο 12o συνολικά Super Cup, ούσα η πολυνίκης του θεσμού (o Άγιαξ έχει 9).