Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι «αλεπούδες» πήραν το Community Shield μετά από μισό αιώνα (hls)

Με πέναλτι του Ιχεανάτσο η Λέστερ νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε για δεύτερη φορά το Community Shield. 

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι «αλεπούδες» πήραν το Community Shield μετά από μισό αιώνα (hls)

Χρειάστηκε να περάσει μισός αιώνας για να πανηγυρίσει η Λέστερ την κατάκτηση του δεύτερου στην ιστορία της Community Shield. Οι «αλεπούδες» επικράτησαν με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και ξεκίνησαν με τίτλο τη φετινή σεζόν.

Το γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ήρθε ένα λεπτό πριν από τη συμπληρώση των 90 λεπτών. Ο Ιχεανάτσο κέρδισε πέναλτι από τον Ακέ και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση. Ο Νιγηριανός δεν λάθεψε και έτσι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η Σίτι από την πλευρά της, παρότι ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να πάρει το έβδομο Community Shield στην ιστορία της. Ο τελικός έγινε στο Γουέμπλεϊ και το παρών έδωσαν περίπου 53.000 οπαδοί των πρωταθλητών και κυπελλούχων Αγγλίας.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Σεγιουντζιού, Μπέρτραντ (78' Τόμας), Άμαρτεϊ, Εντιντί, Τίλεμανς (72' Σουμαρέ), Μάντισον (71' Χαλ), Μπαρνς (78' Ιχεανάτσο), Πέρεθ (71' Άλμπριντον), Βάρντι (71' Ντάκα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Μπράουν, Φερναντίνιο, Γκιντογάν (65' Ρόντρι), Μαχρέζ, Τόρες (74' Νάιτ), Εντοζί (65' Γκρίλις).