Ligue 1: Γλίτωσε την ήττα (3-3), με τη Μετς, η πρωταθλήτρια Λιλ, χάρη σε γκολ του Γιλμάζ στο 97'!

Ένα τέρμα του Μπουράκ Γιλμάζ, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε στην, πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Μετς, εκτός έδρας, με το χορταστικό 3-3 

Ligue 1: Γλίτωσε την ήττα (3-3), με τη Μετς, η πρωταθλήτρια Λιλ, χάρη σε γκολ του Γιλμάζ στο 97'!

Με βαθμολογική απώλεια ξεκίνησε η προσπάθεια της Λιλ να υπερασπίσει τα πρωτεία της περσινής σεζόν στο Γαλλικό πρωτάθλημα αφού στο Μετς αναδείχθηκε ισόπαλη, με το χορταστικό, 3-3, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Μάλιστα αν δεν υπήρχε το γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η κάτοχος και του Γαλλικού Σούπερ Καπ θα είχε χάσει όλο το ματς στο «Σεν Σιμφοριέν».

Οι "λιλουά" προηγήθηκαν με τον Σβεν Μπότμαν, όμως οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στο 3-1.

Τα δύο γκολ του Φαμπιάν Σεντόνζ και το ένα του Ματιέ Ουντόλ, όμως, δεν έφτασαν για να της χαρίσουν τη νίκη αφού στο 56' αποβλήθηκε ο Μπουμπακάρ Κουγιατέ.

Οι φιλοξενούμενοι, αντέδρασαν μειώνοντας με τον Ζονατάν Ικονέ και στο 97' ο Γιλμάζ έπρεπε να διασχίσει σχεδόν το μισό γήπεδο, να κάνει μία καταπληκτική ενέργεια και να βγάλει χαμηλή σέντρα που κόντραρε στον τερματοφύλακα της Μετς και κατέληξε στα δίχτυα.

Τα ματς του Σαββάτου

Ούτε με τη ...δεύτερη είχαμε νικητή στη Γαλλία!

Μετά το 1-1 μεταξύ Μονακό και Ναντ, την Παρασκευή (06/08), στο εναρκτήριο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Ligue 1, για την σεζόν 2021-22, και το δεύτερο χρονικά (και πρώτο Σαββατιάτικο...) μεταξύ Λιόν και Μπρεστ έληξε ισόπαλο με το ίδιο σκορ.

Οι «λιονέ» (στην μετά... Ντεπάι εποχή) ήταν φανερά ανέτοιμοι κι η ομάδα της Βρετάνης αδικείται από το σκορ, καθώς είχε αρκετές ευκαιρίες και χάρη στον αντίπαλο γκολκίπερ, Λόπες, έμεινε μόλις στο ένα γκολ.

Πάντως ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στην αναμέτρηση, με τέρμα του Καρντονά στο 43ο λεπτό, πηγαίνοντας και προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι «λιονέ» έγιναν πιο πιεστικοί και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σλιμανί στο 62’.

Την πρώτη νίκη της σεζόν, στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα, πέτυχε στον τρίτο χρονικά αγώνα του η Παρί Σεν Ζερμέν που με ανατροπή σε δύο λεπτά ...τούμπαρε την Τρουά εκτός έδρας

Η επανακάμψασα στη Ligue 1 βρήκε τους Παριζιάνους δίχως Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Βεράτι, Νεϊμάρ και Ντι Μαρία και προηγήθηκε με κεφαλιά του Ελ Χαζάμ μετά από κόρνερ.

Η αντίδραση των πρωτευουσιάνων του Ποτσετίνο ήρθε στο 19', όταν ο Ερέρα έδωσε στον Χακίμι που στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με ωραίο διαγώνιο βολέ.

Στο 21' ο Ερέρα και πάλι έδωσε τον Εμπαπέ που βγήκε δεξιά, πέρασε τον γκολκίπερ της Τρουά και γύρισε προς τον Ικάρντι που με όμορφο πλασέ έγραψε το 2-1.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Ligue 1:

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Μονακό-Ναντ 1-1
(14’ Ζέλσον Μαρτίνς-43’ Καστελέτο)

Σάββατο 7 Αυγούστου

Λιόν-Μπρεστ 1-1
(62’ Σλιμανί-43’ Καρντονά)

Τρουά-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(9' Ελ Χαζάμ - 19' Χακίμι, 21' Ικάρντι)

Κυριακή 8 Αυγούστου

Ρεν - Λανς 1-1
(14' Σουλεμανά - 19' Φοφανά)

Μπορντό - Κλερμόν 0-2
(82' Μπαγιό, 90+3' Ντοσού)

Νις - Ρεμς 0-0

Σεντ Ετιέν - Λοριάν 1-1
(79' πέν. Χαζρί - 52' Λε Γκοφ)

Στρασμπούρ - Ανζέ 0-2
(57' Τραορέ, 81' Μπαοκέν)

Μετς - Λιλ 3-3
(31', 52' Σεντόνζ, 41' Ουντόλ - 23' Μπότμαν, 81' Ικονέ, 90+7' Γιλμάζ)

21:45 Μονπελιέ - Μαρσέιγ