Επίσημο: Από τον Ολυμπιακό στην Γκιμαράες ο Τιάγκο Σίλβα

Ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Τιάγκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό στην Γκιμαράες με την ελληνική ομάδα να κρατάει το 50% του Πορτογάλου μέσου.

Επίσημο: Από τον Ολυμπιακό στην Γκιμαράες ο Τιάγκο Σίλβα

Ήταν κάτι που είχε συμφωνηθεί από μέρες, αλλά το Σάββατο (7/8) ανακοινώθηκε επισήμως από την Βιτόρια Γκιμαράες. Η απόκτηση από την πορτογαλική ομάδα του Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του έπειτα από τη θητεία του σε εξωτερικό σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων ενός παίκτη που πήρε ευκαιρίες στην περασμένη σεζόν από τον Πέδρο Μαρτίνς, τις οποίες άλλες αξιοποίησε, άλλες όχι. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, έχει μπει ρήτρα για την πώληση του Τιάγκο πάνω από 50 εκατ. ευρώ! Το συμβόλαιό του με την Βιτόρια είναι έως το 2026 και θα φοράει τον αριθμό «88» στη φανέλα του.

Μετά την επισημοποίηση της μετακίνησής του στην Γκιμαράες ο Τιάγκο Σίλβα δήλωσε:

«Αυτό που με έκανε να επιλέξω τη συγκεκριμένη ομάδα είναι η σπουδαιότητα του συλλόγου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε αυτό το γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω στην Πορτογαλία, θα είμαι κοντά στην οικογένειά μου και θα αξιοποιήσω καλύτερα τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Γνωρίζω ήδη τη Λίγκα και το σύλλογο, θα τα γνωρίσω ακόμα καλύτερα και ανυπομονώ να δω αυτό το γήπεδο γεμάτο. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τους αγώνες της Βιτόρια και νομίζω ότι υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ έμπειρων και νέων. Πιστεύω ότι θα βοηθήσω κι εγώ τους νεότερους, όπως συνέβη και με μένα όταν ξεκινούσα. Υπόσχομαι να τα δώσω όλα για την Βιτόρια και να είμαι αντάξιος γι΄αυτό το σύλλογο».