Μονομαχία Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ για την 2η θέση

Διαχρονικά από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο αγγλικό Πρωτάθλημα το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ. Τεράστιας σημασίας ο αγώνας καθώς η διαφορά της 2ης με την 3η θέση είναι στους δύο βαθμούς και επίσης της 3ης με της 4ης θέσης στους δύο βαθμούς! 

Μονομαχία Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ για την 2η θέση

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο φιλοξενεί την Λίβερπουλ του Κλοπ στις 14:30 μ.μ. θέλοντας αμφότεροι την νίκη που είτε θα μεγαλώσει τη διαφορά μεταξύ τους είτε θα προωθήσει τη Λίβερπουλ στην 2η θέση της κατάταξης.

Η Μάντσεστερ έχει φτιάξει καλή παράδοση με την Λίβερπουλ ειδικά στην έδρα της έχοντας κερδίσει τα 10 από τα τελευταία 13 παιχνίδια μεταξύ τους σε αγώνα Πρωταθλήματος. Όμως η φετινή Λίβερπουλ διαφέρει από τις προηγούμενες έχοντας σε τρομερή φόρμα τον Αιγύπτιο Σαλάχ, ο οποίος αν σκοράρει σε αυτήν την αναμέτρηση θα πιάσει στην λίστα με τους σκόρερ σε συνεχόμενα παιχνίδια τον Μάικλ Όουεν (6 σερί αγώνες ). Ωστόσο, από την άλλη πλευρά αν ο Ρομέλου Λουκάκου καταφέρει να σκοράρει θα γίνει ο 5ος νεότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 100 γκολ στην ιστορία της Premier League.

Ιστορικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις νίκες ανάμεσα στις 2 ομάδες. Ανεξαρτήτου έδρας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει την Λίβερπουλ 87 φορές ενώ η Λίβερπουλ 75. Ισόπαλες έχουν αναδειχθεί οι ομάδες 65 φορές.

Ας δούμε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ:

Επίσης και μία από τις μεγαλύτερες επικρατήσεις της Λίβερπουλ μέσα στο Μάντσεστερ: